Home » Actueel » Teams gaan in Spa-Francorchamps massaal voor soft

Teams gaan in Spa-Francorchamps massaal voor soft

Veel F1-teams hebben voor de Grand Prix van België, die van 30 augustus tot 1 september wordt verreden op Circuit Spa-Francorchamps, nagenoeg maximaal gekozen voor de zachte band. Dat blijkt uit de individuele compoundselecties voor de race die door Pirelli zijn gepubliceerd.

Coureurs hebben per Grand Prix-weekend dertien sets banden tot hun beschikking, die worden samengesteld uit drie verschillende compounds die Pirelli meeneemt naar een race: de witte Hard, de gele Medium en de rode Soft. Van elk van de drie compounds moet één set worden gereserveerd: een set van de Hard en de Medium voor de race en van de Soft voor Q3 van de kwalificatie. De overige tien sets kunnen naar eigen inzicht worden samengesteld uit de beschikbare compounds.

Pirelli neemt naar Spa-Francorchamps de hardste compounds uit haar reeks mee. Ze heeft dit seizoen een bereik van vijf compounds (van hard naar zacht: C1 tot en met C5), die afwisselend in opvolgende reeksen worden ingezet als de Hard, Medium en Soft. In Spa-Francorchamps is de C1 de Hard, de C2 de Medium en de C3 de Soft. Die harde compoundkeuze heeft bij de teams offensieve strategieën losgemaakt.

Naar nu blijkt hebben veel teams bijna maximaal gekozen voor de zachte band. De coureurs van Ferrari, Red Bull Racing, Renault, en Haas hebben identieke bandenstrategieën met tien sets van de Soft naast twee sets Medium en alleen de verplichte set Hard.

Mercedes is behoudender. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben daar acht sets van de Soft, vier van de Medium en alleen de verplichte set Hard. Die strategie wordt gedeeld door McLaren-coureur Lando Norris en is meteen de meest defensieve van het veld.

Alle compoundselecties voor de Grand Prix van België op een rij:

F1-Planet.com