Home » Actueel » Teams testen prototype voorvleugel voor 2019

Teams testen prototype voorvleugel voor 2019

Red Bull Racing, Williams en Force India hebben op dinsdag in Hongarije voor het eerst getest met een prototype voorvleugel voor 2019. Het is voor het eerst dat de teams zich op het circuit zichtbaar voorbereiden op de aangepaste Technische Reglementen.

Op last van de FIA worden de voorvleugels volgend jaar aanzienlijk versoberd. De complexe, multi-dimensionaal vormgegeven vleugels en wing endplates behoren dan definitief tot het verleden en maken plaats voor een veel conventionelere vleugel bestaande uit bredere, vlakke delen. De teams monteerden het prototype om de impact van de verandering op de rest van de aërodynamica van de auto vast te stellen.

Red Bull Racing en Force India monteerden een vleugel bestaande uit vier delen boven de main plane met lange, iets gewelfde end plates. Williams’ vleugel had eveneens vier delen boven de main plane, maar met een onderbreking onder de neus waarbij de vleugeldelen wat naar beneden welven. De vleugel heeft daarmee nog wat karakteristieken van de huidige generatie.

De teams gebruikten flo-vis en meetracks om de exacte luchtstroom rond de vleugels en de zijkant van de auto in kaart te brengen. Red Bull Racing hield het kort met een outlap door Ricciardo in de ochtend. Oliver Rowland reed bi Williams meerdere installatieronden. Nicholas Latifi deed datzelfde bij Force India voordat hij een korte, langzame stint reed met de nieuwe vleugel.

F1-Planet.com