Home » Actueel » Teams willen blijven testen in Barcelona

Teams willen blijven testen in Barcelona

De F1-teams zijn unaniem in hun wens om in de toekomst te blijven testen op Circuit de Barcelona-Catalunya, ook als Spanje haar Grand Prix op het circuit verliest. Het contract van de Grand Prix van Spanje loopt aan het einde van dit jaar af en de organisatie heeft dat nog niet kunnen verlengen. De organisatie zou het na 2019 moeten stellen zonder steun van de regering van Catalonië en de stad Barcelona, die eerder samen instonden voor een bedrag van € 15 miljoen per jaar. Dat gat krijgt de organisatie maar moeilijk gedicht en bovendien is de belangstelling voor de Grand Prix in Spanje teruggelopen na het stoppen van Fernando Alonso.

Circuit de Barcelona-Catalunya blijft echter een baan die de teams heel veel feedback geeft over hun auto’s. Het circuit heeft alle typen bochten en vereist een sterke balans om een sterke ronde te kunnen afronden. Om die reden is het al jaren het referentiekader voor de teams en bij uitstek het circuit waar de wintertests, bandentests en in-season tests worden gehouden.

“Het zou heel jammer zijn als we niet terug zouden kunnen keren om in Barcelona te racen, maar we zouden hier zeker moeten blijven testen”, zei Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, “ik denk dat, omdat we in Europa gevestigd zijn, het zuidelijk genoeg is om redelijk weer te hebben.”

‘Vanuit kostenoogpunt is het efficiënt voor de Europese teams om hier naar toe te komen en te testen en het is een goed circuit. Het heeft een combinatie van hoge snelheid, middelhoge snelheid en lange snelheidsbochten, dus het zou heel jammer zijn als het niet meer ten minste voor testdoeleinden gebruikt zou worden.”

“Het is een goed circuit en teams hebben hier zo veel referentieronden liggen. Het is geschikt, het weer is er normaal gesproken behoorlijk goed voor wintertests en ik zou het zeker steunen om hier voor de start van het jaar naar toe te komen.”

De F1-coureurs zeiden het oprecht jammer te vinden als de Grand Prix niet zou terugkeren in Barcelona.

“Ik denk dat het een behoorlijke schok zou zijn om de Grand Prix van Spanje te verliezen, want Barcelona is waarschijnlijk het circuit waar we het meest hebben gereden sinds de Formule 4, Formule Renault, alle categorieën”, zei Red Bull-coureur Pierre Gasly, “Dus hopelijk kan er een overeenkomst worden gesloten. Het maakt mij niet uit als we meer races hebben. Ik houd van races, ik houd van racen en hopelijk kunnen we er twee op de kalender hebben.”

“Ik heb geen informatie over de details en politiek, over wat er aan de hand is”, vulde Valtteri Bottas hem aan, “maar het zou natuurlijk echt jammer zijn. Het circuit is al heel lang in de Formule 1 en er zijn zo veel fans in Spanje en rond Barcelona. Het is een leuke Grand Prix voor de fans om naar toe te komen, ook van elders, dus het zou heel jammer zijn.”

F1-Planet.com