Home » Actueel » Technisch Directeur Chester verlaat Renault

Technisch Directeur Chester verlaat Renault

Renault F1 Team’s Technisch Directeur Nick Chester heeft het team verlaten. Dat heeft Renault op vrijdag bevestigd. Zijn vertrek is onderdeel van de verregaande reorganisatie van de technische top van het F1-team. De Brit zit inmiddels de verplichte afkoelperiode uit die gebruikelijk is voor technische kopstukken.

Chester werkte in totaal 19 jaar voor het team uit Enstone en maakte in die hoedanigheid de succesjaren van Renault’s eerste periode met het team mee. Hij bleef het team trouw toen het de moeilijkere Lotus-jaren doormaakte en werd in die periode Technisch Directeur. In die hoedanigheid leidde hij de wederopstanding van het team als constructeur.

In een verklaring zei Chester zelf over zijn vertrek:

“Ik heb genoten van 19 jaar in een team met een geweldige spirit en ik heb gewerkt met een ongelooflijk loyale en getalenteerde groep mensen. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging en wens iedereen in het team het beste voor de toekomst.”

Teambaas Cyril Abiteboul bedankte Chester voor zijn sleutelrol in de ontwikkeling van het team.

“Nick is bijna 20 jaar lang een sleutelfiguur geweest in Enstone. Zijn passie voor het team is niet aflatend geweest, ondanks dat hij een aantal heel moeilijke perioden heeft doorgemaakt. Recenter, hebben zijn commitment, technische inzicht en enthousiasme ons geïnspireerd om van de achterkant van de grid naar de voorkant van het middenveld door te schuiven. We willen Nick bedanken voor alles en wensen hem alle succes in de volgende fase van zijn carrière.’

Chester’s vertrek volgt op een aantal nieuwe aanstellingen die het team deed, niet in de laatste plaats de komst van Pat Fry, die overkomt van McLaren. Daarnaast trok het team aërodynamicaspecialist Dirk de Beer aan als haar nieuwe Hoofd Aërodynamica.

F1-Planet.com