Home » Actueel » Technisch Directeur Goss verlaat McLaren

Technisch Directeur Goss verlaat McLaren

McLaren’s Technisch Directeur Chassis Tim Goss heeft het team uit Woking verlaten. Zijn vertrek is onderdeel van een reorganisatie die het team doorvoert na de teleurstellende resultaten sinds de start van het seizoen. McLaren had voorafgaand aan het seizoen hoge verwachtingen na haar overstap naar Renault-motoren, maar de gehoopte stap kon ze nog niet zetten. Het chassis zou, zo zei teambaas Eric Boullier eerder, achteraf bezien niet ambitieus genoeg zijn geweest. Het team komt downforce tekort ten opzichte van een aantal concurrenten en bevindt zich daardoor in het epicentrum van het middenveld tot nu toe nog achter de teams van Haas en Renault.

“De auto matcht de doelstellingen, dus misschien was de doelstelling niet de juiste”, zei Boullier eerder, “dus we moeten opnieuw bekijken welke ambities we moeten realiseren.”

“We moeten de auto gewoon sneller maken in de bochten en in een rechte lijn”, stelt hij, “we hebben dezelfde auto als Renault en Red Bull en wij liggen achter, dus we kunnen ons niet verstoppen. Het is niet anders dan een feit.”

Goss lijkt als eindverantwoordelijke voor het chassis nu de prijs te betalen van de matige start van het seizoen. Hij is naast Hoofdontwerper Peter Prodromou en Hoofd Engineering Matt Morris een van de drie drijvende krachten achter McLaren’s ontwikkelingsprogramma.

Een woordvoerder van het team wilde het vertrek van Goss niet bevestigen, maar stelde wel dat het team haar organisatie evalueert.

“McLaren bevestigt dat ze haar technische organisatie evalueert als onderdeel van haar programma om het team weer terug te leiden naar successen”, stelt hij, “dit is een proactief, doorlopend proces waarin heel veel factoren in de gehele organisatie worden betrokken.”

“Meer details zullen binnenkort worden gegeven. Tot dat moment worden geen mededelingen gedaan.”

 

McLaren kondigde eerder al een herstructurering van haar divisiestructuur aan. Zak Brown is daarbij nu aangesteld als CEO van McLaren Racing en heeft daarmee nu de volledige verantwoordelijkheid over de race-activiteiten. Brown is momenteel zeer actief in de evaluaties van de matige seizoensstart en de mogelijke oorzaken.

Ondanks dat het team zegt nog in een fase van evaluatie te zijn, zou Goss zijn post al hebben verlaten. Hij verlaat het team na een dienstverband van bijna 30 jaar. Hij kwam in 1990 bij het team en vervulde sindsdien verschillende functies.

F1-Planet.com