Home » Actueel » Technisch Directeur Zander verlaat Sauber

Technisch Directeur Zander verlaat Sauber

Sauber F1 Team’s Technisch Directeur Jörg Zander heeft het team met onmiddellijke ingang verlaten. Dat heeft Sauber op woensdag bekendgemaakt. Het onverwachte vertrek van de Duitser triggert een reorganisatie van de technische leiding van het team. Het team beraadt zich op stappen. Tot die tijd overziet teambaas Frédéric Vasseur de ontwikkeling van de C37 en de auto voor 2019.

“Jörg Zander, Technisch Directeur van het Alfa Romeo Sauber F1 Team, stopt met onmiddellijke ingang met het werken voor het team”, stelt het team in een verklaring.

“Wij willen hem bedanken voor zijn toewijding en wensen Jörg Zander het aller beste en succes voor de toekomst.”

“Tot een nieuwe organisatie wordt aangekondigd, zullen de verschillende hoofden van de afdelingen en de huidige projectleiders blijven werken aan de ontwikkeling van de C37 en de auto van 2019 onder supervisie van CEO en teambaas Frédéric Vasseur.”

Het vertrek van Zander lijkt het team te hebben verrast. De Duitse engineer kwam anderhalf jaar geleden naar het team nadat hij anderhalf jaar verantwoordelijk was voor het LMP1-programma van Audi. Toen de Duitse fabrikant zich terugtrok uit het World Endurance Championship maakte hij de overstap naar Sauber. Tien jaar eerder was hij ook al actief bij het Zwitserse team. Van 2006 tot 2008 was hij Hoofdontwerper bij, toen BMW Sauber.

Het is niet duidelijk wat de beweegredenen zijn voor het vertrek van Zander. Evenmin is bekend wat zijn toekomstplannen zijn.

F1-Planet.com