Home » Actueel » Terugkeer Formule 1 naar Zandvoort nu zeker

Terugkeer Formule 1 naar Zandvoort nu zeker

De terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort is nu zeker. De overeenkomst van de organisatie van de Dutch Grand Prix met Formula One Management is na afgelopen week helemaal afgerond. Aanstaande dinsdag wordt de Grand Prix groot aangekondigd tijdens een persconferentie.

De organisatie heeft een overeenkomst voor drie jaar gesloten met een optie voor nog eens twee jaar. Heineken stapt als hoofdsponsor van het evenement in. De bierbrouwer is al naamgever van drie Grands Prix: die van China, Italië en Brazilië. Zandvoort komt daar als vierde bij. De geraamde kosten voor de race bedragen € 30 miljoen tot € 40 miljoen. Die moeten bijeen worden gebracht door sponsoring en ticketopbrengsten.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat de terugkeer van de Grand Prix van Nederland een enorme impact gaat maken.

“We zien hoeveel Nederlandse fans er naar races over de hele wereld gaan en dat lijken er alleen maar meer en meer te worden. Gezien de populariteit van Verstappen verwacht ik dat de Nederlandse Grand Prix immens gaat worden. Ik denk dat het positief nieuws is voor de Formule 1.”

Diverse coureurs waren in het afgelopen weekend enthousiast over een terugkeer van de F1 naar Zandvoort, maar een aantal vroeg zich af of er wel zou kunnen worden ingehaald.  Horner maakt zich hier geen zorgen over.

“In Monaco zijn er ook niet bepaald veel inhaalmogelijkheden”, stelt hij, “Natuurlijk moet er nog een en ander gedaan worden aan het circuit, maar ik ben ervan overtuigd dat dit ook gaat gebeuren. Het is nog even wachten op een officiële bevestiging, maar ik denk dat het wel een interessante Grand Prix gaat worden. Om daar straks al die fans te zien, wordt een spektakel op zich”, stelt hij.

F1-Planet.com