Home » Actueel » Todt: “Geen aanpassing limiet drie power units”

Todt: “Geen aanpassing limiet drie power units”

FIA President Jean Todt stelt dat er geen aanpassingen zullen komen van de motorreglementen voor 2018 die voorschrijven dat coureurs zijn gebonden aan een limiet van drie power units per seizoen. Tot grote frustratie van veel teams werd een voorstel om het motorreglement op het laatste moment alsnog aan te passen tijdens een F1 Strategy Group-vergadering geblokkeerd door Ferrari.

Omdat de beperking onderdeel was van de in mei bekrachtigde Technische Reglementen voor 2018, was een unanieme steun nodig voor een aanpassing. Die kwam er dus niet. FIA President Todt stelt dat het hem evenals velen een doorn in het oog is hoeveel gridpenalty’s in 2017 werden geïncasseerd door een aantal F1-teams als gevolg van een overschrijding van het maximum aantal power units. Toch stelt hij dat er niets aan te doen is als de teams het er niet over eens kunnen worden.

“Het is iets dat is besloten”, zei Todt, “een aantal mensen denken nog steeds: waarom hebben we niet één motor voor het hele kampioenschap? Het is niets nieuws. Het [de beperking tot drie power units] was jaren geleden al besloten voor 2018.”

“We hebben een aantal vergaderingen gehad met de teams over de manier waarop reglementen tot stand komen en het toezicht wordt geregeld. Om terug te gaan naar vier motoren, of te zeggen ‘laten we teruggaan’, moeten we het 100 procent eens zijn.”

“Die 100 procent gaan we niet halen, dus we zitten vast aan drie motoren.”

 

De beperking komt voort uit het voornemen om de power unit kosten stapsgewijs te reduceren. Door dat lange termijnplan af te spreken met de fabrikanten, waarin het aantal beschikbare motoren zou worden afgebouwd, konden de kosten van de power units voor klantenteams worden beperkt. De fabrikanten konden de hoge ontwikkelkosten in het begin wegstrepen tegen lagere kosten na het vierde jaar, waardoor een meer gemiddelde prijs kon worden aangeboden.

Toch stelt Todt dat ook dat nadelen heeft.

“Het is niet gemakkelijk om de juiste oplossing te vinden”, zegt hij, “als je niets doet, is het duurder om de motoren aan te schaffen.”

“Het is voor de FIA geen probleem om te besluiten dat je geen beperking hebt op het aantal motoren, maar het zou wel een probleem zijn voor de deelnemers, dus je moet het vertalen naar gridpenalty’s.”

 

Todt’s woorden werden onderstreept door Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. Hij verwacht opnieuw veel gridpenalty’s.

“Sergio [Marchionne, Ferrari President] heeft het de laatste keer afgeschoten”, zegt hij, “voor volgend jaar is er geen kans.”

 

“Ik denk dat er volgend jaar weer veel gridpenalty’s zullen zijn en wat je zou haten is dat een kampioenschap wordt besloten door gridpenalty’s. We naderen het punt dat je 21 races moet rijden met drie motoren – het is echt gestoord.”

 

admin