Home » Actueel » Todt: “Laat Schumacher met rust”

Todt: “Laat Schumacher met rust”

FIA President Jean Todt heeft tijdens een toespraak in Argentinië opgeroepen om zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher met rust te laten. De Duitser wordt nog altijd thuis wordt behandeld voor het zware hoofdletsel dat hij in december 2013 opliep bij een ski-ongeval. Schumacher verbleef na het ongeval ruim een halfjaar in het ziekenhuis en bijna vijf maanden in coma. Hij werd daarna overgeplaatst naar zijn huis in Zwitserland waar hij intensief werd verzorgd door een groot medisch team.

Sindsdien is er geen informatie meer vrijgegeven over zijn medische conditie. De familie geeft er de voorkeur aan zijn revalidatie binnen de privésfeer te houden om zijn privacy te beschermen. Media die inbreuk maken op die privacy riskeren forse claims.

FIA President Jean Todt, jarenlang Schumacher’s teambaas bij Ferrari, is nog altijd zeer close met de familie en de wereldkampioen en bezoekt hem meerdere keren per jaar. De Fransman wordt nog steeds dagelijks gevraagd naar de toestand van zijn voormalig protegé.

“Ik voel me gezegend dat ik hem vaak kan bezoeken”, zei Todt tegenover La Nacion, “maar zijn gezondheid is een privékwestie en ik denk dat het nu echt tijd is dat wij Michael zijn leven vredig laten leven”.

“Ik herhaal, het is tijd voor ons om Michael zijn leven vredig te laten leven”.

Todt bevestigde dat Schumacher thuis wordt “omringd door zijn gezin en zijn familie”.

 

F1-Planet.com