Home » Actueel » Topteams voorzichtig in bandenselecties voor Hockenheim

Topteams voorzichtig in bandenselecties voor Hockenheim

De topteams hebben hun compoundselecties voor de Grand Prix van Duitsland, die volgende week van 20 tot 22 juli wordt verreden in Hockenheim, aanzienlijk voorzichtiger benaderd dan de teams in de subtop en het middenveld. Dat blijkt uit de individuele compoundselecties voor de race die op dinsdag door Pirelli werd vrijgegeven. Het is na een afwezigheid van twee jaar voor het eerst dat er onder de huidige reglementen wordt gereden op het circuit in de regio Baden-Württemberg.

Pirelli neemt naar Hockenheim een niet-opvolgende bandenselectie mee met de witte P Zero Medium, de gele P Zero Soft en de roze P Zero Ultrasoft. De supersoft, de compound tussen de soft en ultrasoft in het bandenspectrum, neemt ze deze keer niet mee.

De F1-coureurs hebben voor een Grand Prix-weekend dertien sets banden tot hun beschikking. Daarvan zijn drie sets – één van elke compound – verplicht, de overige tien kunnen ze zelf selecteren uit de drie beschikbare compounds. Voor deze Europese race moesten ze hun keuze acht weken voor de start van de vrijdagtrainingen kenbaar maken aan Pirelli en de FIA.

De F1-coureurs kiezen normaal gesproken massaal voor de zachtste compound, maar de topteams zijn deze keer opvallend gematigd. Van de top-3 teams Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing heeft alleen Daniel Ricciardo een selectie met meer dan zeven sets van de ultrasoft. Alle andere hebben er zeven en verdeelden de overige zes sets tot hun beschikking verschillend over de medium en de soft. Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas hebben daarbij alleen de verplichte set van de medium banden in hun selectie naast vijf sets van de soft.

De meest offensieve selectie is die van Renault, waar Nico Hülkenberg en Carlos Sainz maar liefst tien sets ultrasoft selecteerden tegenover twee sets soft en één set medium voor Hülkenberg en één set soft en twee medium voor Sainz.

Alle compoundselecties voor de Grand Prix van Duitsland op een rij:

admin