Home » Actueel » Toro Rosso bevestigt Kvyat en Gasly voor 2020

Toro Rosso bevestigt Kvyat en Gasly voor 2020

Scuderia Toro Rosso heeft bevestigd dat Daniil Kvyat en Pierre Gasly ook in 2020 voor het team uit zullen komen als het team zal worden omgedoopt tot Scuderia Alpha Tauri.

Kvyat en Gasly keerden in het afgelopen jaar beide terug naar het team waarvoor ze eerder uitkwamen. Kvyat keerde in het begin van dit jaar terug na ruim een jaar van afwezigheid op de F1-grid na zijn congé bij Toro Rosso. Gasly promoveerde begin 2019 naar Red Bull Racing, maar teleurstellende resultaten maakten dat hij na de zomerstop moest terugkeren naar Toro Rosso.

Sinds hun terugkeer bij het team konden Kvyat en Gasly met grote regelmaat in de punten finishen. Toro Rosso-teambaas Franz Tost is dan ook blij met de constante die hij voor 2020 heeft in zijn rijdersduo.

“Ik ben heel blij Pierre en Daniil te behouden voor volgend seizoen”, zei Tost, “Beide coureurs hebben dit seizoen echt goede prestaties laten zien en ze hebben in hun jaren in de F1 bewezen zeer competitief te zijn, in staat om het potentieel van de auto te benutten en waardevolle feedback te geven om verbeteringen aan te brengen. Dit jonge maar ervaren duo, samen met hopelijk een competitieve auto, zullen de beste factoren zijn om een zeer succesvol seizoen in 2020 te bereiken en ik kijk uit naar deze verlengde samenwerking.”

Pierre Gasly is blij met de contractverlenging bij het team waar hij het geloof in eigen kunnen terug vond.

“Ik ben echt blij om door te gaan met het team voor 2020 en ik weet zeker dat we spannende uitdagingen voor ons hebben”, zei hij, “Toro Rosso heeft me altijd de beste kansen gegeven om elk seizoen te presteren en ik ben super gemotiveerd en toegewijd om ze terug te betalen met de best mogelijke resultaten volgend jaar. Toro Rosso is jaar na jaar verbeterd en het is geweldig om deel uit te maken van de reis. Ik ben erg enthousiast om te zien wat we samen kunnen bereiken in 2020.”

Daniil Kvyat was eveneens blij met zijn contractvernieuwing.

“Het is geweldig om bevestigd te worden bij het team voor 2020”, zei Kvyat, “Ik ben echt blij omdat ik me bij iedereen hier op mijn gemak voel, ik ken het team en zij kennen mij heel goed, dus het is gemakkelijk om ieders behoeften te begrijpen. We hebben samen geweldige dingen bereikt, zoals ons podium dit jaar in Duitsland, dus ik hoop volgend jaar weer een heel sterk seizoen te kunnen leveren voor dit team. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om door te gaan in de Formule 1 en ik zal er alles aan doen om de best mogelijke prestaties volgend jaar te laten zien. Ik kijk echt uit naar meer spannende tijden samen. ”

 

F1-Planet.com