Home » Actueel » Toro Rosso onthult STR14

Toro Rosso onthult STR14

Scuderia Toro Rosso heeft op maandag de eerste foto’s onthuld van haar nieuwe STR14 waarmee ze deelneemt aan het Wereldkampioenschap 2019. De nieuwe Toro Rosso werd online wereldkundig gemaakt.

De nieuwe Toro Rosso, de tweede aangedreven door Honda power unit, is aanzienlijk ranker vormgegeven dan zijn voorganger. Honda heeft de koelingsproblemen die haar in haar laatste seizoen bij McLaren achtervolgde opgelost en daardoor hoefde Toro Rosso niet langer extra ruimte te laten in het bodywork. De STR14 kan daardoor ook af met minder grote radiatoren in de sidepods.

Het team heeft daardoor een volledig nieuwe bardgeboardsectie, die op last van de nieuwe reglementen fors moest worden opgeschoond.

Naar voren toe is de neuspartij smaller dan die van de STR13. De voorvleugel heeft conform de reglementen nog maar vijf delen en een versoberde wing endplate sectie.

De Toro Rosso is tot stand gekomen met hulp van Red Bull Technology, de technologietak van Red Bull die ook verantwoordelijk is voor de auto’s van Red Bull Racing. Nu de twee teams weer dezelfde krachtbron gebruiken, gaat Red Bull meer mogelijkheden benutten om technologie en kennis te delen.

Teambaas Franz Tost wil op voorhand geen doelen stellen voor het jaar.

“Zoals altijd voor de start van het seizoen, is het te vroeg om er iets over te zeggen en wij willen geen specifiek doel stellen – op dit moment in ieder geval nog niet”, zegt Tost.

“Alles in overweging nemende, is de kwaliteit van de synergieën met Red Bull Technology, het geloof in het zeer hoge niveau van onze eigen technische kennis, het indrukwekkende ontwikkelingstraject dat Honda tot nu toe heeft getoond en het sterke duo van jonge coureurs die we beschikbaar hebben maakt dat ik er veel vertrouwen in heb.”

Adjunct Technisch Directeur Jody Egginton stelt dat er in wezen nog niets is veranderd in het ontwerpproces.

“Er is niets veranderd als het gaat om het ontwerpproces om de layout van de auto te bepalen. We hebben alleen wat minder variabelen waar we mee kunnen spelen. Maar binnen de mogelijkheden met een beperkt aantal middelen, kan dit kansen geven, want het stelt ons in staat om meer focus te leggen op andere gebieden van het concept van de auto die performance kunnen brengen.”

Honda’s Technisch Directeur Toyoharu Tanabe hoopt dat het merk in 2019 een nieuwe stap vooruit kan zetten met Toro Rosso.

“Simpel gesteld is ons doel om voor beide teams betere resultaten te bereiken dan in 2018. Voor ons partnership met Toro Rosso betekent dat hoger te eindigen in het Constructeurskampioenschap, meer punten te scoren, betrouwbaarder te zijn en misschien het resultaat van Bahrein van vorig jaar te herhalen of het nog beter te doen.”

Toro Rosso komt in 2019 uit met een volledig nieuwe rijders line-up met Daniil Kvyat, die na een jaar afwezigheid terugkeert in het team, en debutant Alexander Albon.

“We weten nog niet precies waar we zullen staan”, zegt Kvyat, “net als alle anderen, werken we er hard aan om het beste pakket samen te stellen en het beste dat ik kan doen is zo hard mogelijk te werken aan mezelf en aan mijn performance. Ik geloof in de jongens in het team. Ze weten wat ze doen. Ik en mijn engineering crew zullen alles doen wat we kunnen om het maximale uit het pakket te persen dat we van het team krijgen. Ik denk dat we er goed uitzien en ik heb het gevoel dat iedereen gemotiveerd is en gefocust. Ik kan dat zien en het geeft me vertrouwen voor de toekomst.”

Albon annuleerde een contract met het Formule E-team van Nissan e.dams om te kunnen debuteren in de F1. Ook hij wil zichzelf nog geen doelen stellen.

“Over het algemeen heb ik in mijn carrière en in mijn races nooit doelen gesteld. Elk jaar nam ik elke race stap voor stap, concentreerde me en racete in die sessie – wat het ook was – training, kwalificatie of de race. Ik neem het zoals het is. Als je lange-termijndoelen gaat stellen, plaats je jezelf onder onnodige druk. Ik concentreer me gewoon op mezelf en we zullen wel zien hoe het gaat.”

F1-Planet.com