Home » Actueel » Toro Rosso vraagt naamwijziging in AlphaTauri aan

Toro Rosso vraagt naamwijziging in AlphaTauri aan

Scuderia Toro Rosso heeft bij de FIA een naamwijziging aangevraagd om vanaf 2020 onder de naam AlphaTauri te racen. Het team heeft als het junior team van Red Bull sinds 2006 gereden onder de naam Toro Rosso, een Italiaanse knipoog naar de naam van het energiedrankmerk. Het team kwam voort uit het voormalige Minardi-team en behield haar basis in het Italiaanse Faenza.

Met de naamwijziging wil het team haar nieuwe kleding merk AlphaTauri kunnen promoten, dat ze twee jaar geleden van de grond tilde. AlphaTauri is vernoemd naar een ster in het Taurus sterrenbeeld, een van de oudste bekende sterren in het universum.

Om groen licht te krijgen voor de naamwijziging, zal unanieme instemming van alle andere teams nodig zijn. De teambazen zullen door de FIA worden gevraagd om via een digitale stemming aan te geven of ze instemmen met de naamwijziging.

Toro Rosso heeft in haar 14-jarige geschiedenis grote namen voortgebracht. Onder meer Sebastian Vettel, Max Verstappen en Carlos Sainz zetten hun eerste stappen in de Formule 1 bij het Italiaanse team. Sebastian Vettel gaf het team in Monza in 2008 haar eerste en vooralsnog enige Grand Prix-overwinning.

F1-Planet.com