Home » Actueel » Tyfoon Hagibis zou de GP van Japan kunnen hinderen

Tyfoon Hagibis zou de GP van Japan kunnen hinderen

De Grand Prix van Japan, die het komende weekend wordt verreden op Suzuka International Circuit, zou kunnen worden gehinderd door de uitwassen van tyfoon Hagibis. De tropische storm is boven de Stille Oceaan in de afgelopen 24 uur in kracht toegenomen tot een supertyfoon met windsnelheden tot 185 km/u. De komende 24 uur zou die verder kunnen oplopen tot boven de 300 km/u.

De tyfoon beweegt zich in noordwestelijke richting en zou tegen het weekend het zuiden van Japan kunnen bereiken. Hoewel die op dat moment aanzienlijk in kracht zal zijn afgenomen, zouden de restanten nog steeds voor veel hinder kunnen zorgen voor de Grand Prix. Voor zaterdag worden windsnelheden tot 80 km/u voorspeld.

De Formule 1 is vaker door extreem slecht weer opgeschrikt in Japan. In 2007 ondervond de F1 extreem slechte omstandigheden op het circuit van Fuji. De editie van 2014 op Suzuka werd doorkruist door de uitwassen van tyfoon Phanfone en dat was met desastreuze gevolgen. Door een extreem trieste samenloop van omstandigheden raakte Marussia-coureur Jules Bianchi door aquaplaning van de baan bij de Dunlop Curve en kwam in zijn baan door het grind hard in aanraking met een bergingsvoertuig. De Fransman werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd. en zou nooit meer uit zijn coma ontwaken. Hij overleed op 17 juli 2015.

 

F1-Planet.com