Home » Actueel » Ultrasoft overheerst bandenkeuze voor Austin

Ultrasoft overheerst bandenkeuze voor Austin

De F1-coureurs hebben voor de Grand Prix van Austin in grote aantallen de ultrazachte band geselecteerd voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, die volgende week wordt verreden op het Circuit Of The Americas. Dat heeft Pirelli op dinsdag bekendgemaakt.

Pirelli neemt voor de Grand Prix van de VS de gele P Zero Soft, de rode P Zero Supersoft en de paarse P Zero Ultrasoft mee. De coureurs hebben voor een weekend 13 sets banden tot hun beschikking. Daarvan moeten ze van elke compound één set reserveren; de twee hardste voor de race en de zachtste voor Q3 van de kwalificatie. De overige 10 sets konden ze naar eigen inzicht selecteren.

Van de vracht droog-weer-banden die Pirelli naar Texas liet verschepen bestaat 58% uit de ultrazachte band tegenover 23% supersoft en 19% soft.

Sauber-coureur Charles Leclerc en Renault’s Carlos Sainz kozen daarbij voor de meest offensieve strategie met 9 sets ultrasoft naast 3 sets supersoft en alleen de verplichte set soft. McLaren-coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne vallen op met een veel grotere spreiding over de compounds dan hun concurrenten. Alonso voor 5 sets ultrasoft, 2 sets supersoft en 6 sets soft. Vandoorne heeft één set meer van de ultrasoft ten koste van één set soft.

Sebastian Vettel koos voor een fractie offensievere strategie dan Lewis Hamilton. Vettel koos voor 8 sets ultrasoft, 3 sets soft en 2 sets soft. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas selecteerden 7 sets ultrasoft, 3 sets supersoft en 3 sets soft.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kozen voor 6 sets ultrasoft, 4 sets supersoft en 3 sets soft.

Alle bandenselecties voor de Grand Prix van de VS op een rij.

F1-Planet.com