Home » Actueel » Uralkali ontkent gesprekken Mazepin over overname Williams

Uralkali ontkent gesprekken Mazepin over overname Williams

Chemiebedrijf Uralkali van Dmitry Mazepin ontkent dat de kunstmesttycoon in gesprek is met Williams over een overname van het team. Mazepin zinde vorig jaar op de overname van Force India toen dat team door de curatoren van FRP Advisory uiteindelijk werd verkocht aan het Racing Point-consortium rond Lawrence Stroll. Mazepin, de vader van coureur Nikita Mazepin, maakte een gang naar de rechter om dat besluit van de curatoren aan te vechten. Inmiddels wordt Mazepin in de media gelinkt aan het in moeilijkheden verkerende Williams. De Rus zou volgens de berichten zelfs in gesprek zijn over een overname.

Uralkali ontkent de berichtgeving.

“De informatie die in de media is gekomen, is niet waar”, zei een woordvoerder, “Uralkali heeft geen onderhandelingen gehouden ten aanzien van de aankoop van het Williams-team.”

Mazepin heeft uit het verleden al banden met het team uit Grove. Nikita Mazepin werkte in 2015 aan het simulatorprogramma van het team voordat hij testcoureur werd bij Force India.

Williams verkeert in zwaar weer nu ze opnieuw kampt met ontwerpproblemen met haar FW42. Chief Technical Officer Paddy Lowe heeft zijn post in de nasleep van de problematiek in de voorbereidingen voor onbepaalde tijd verlaten en het team is naarstig op zoek naar nieuwe aërodynamici.

Het team rapporteerde onlangs zwarte cijfers over 2018, vergelijkbaar met die van 2017. Dat ondanks de tegenvallende prestaties op het circuit. Het team is beursgenoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange.

F1-Planet.com