Home » Actueel » Verslagen reacties op het overlijden van Anthoine Hubert

Verslagen reacties op het overlijden van Anthoine Hubert

De autosportwereld heeft massaal haar verslagenheid en steun uitgesproken na het overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert. De Fransman crashte op zaterdagmiddag zwaar tijdens de sprintrace op Circuit Spa-Francorchamps en overleed een uur later aan zijn verwondingen. De F1-coureurs leidden een eerbetoon aan een van de grote, jonge autosporttalenten.

Lewis Hamilton riep op tot bezinning dat autosport gevaarlijk is en coureurs echt hun leven wagen om hun dromen na te jagen.

“Als ieder van jullie die kijken maar een seconde denken dat de autosport veilig is, dan heb je het enorm mis. Alle coureurs wagen hun leven als ze het circuit op gaan en mensen moeten daar serieus respect voor hebben, want er wordt te weinig bij stilgestaan. Niet door de fans en niet door een aantal mensen die in de sport werken.”

“Anthoine is wat mij betreft een held voor het risico dat hij nam om zijn dromen na te jagen. Ik vind het zo triest dat dit is gebeurd. Laten we hem eren en herinneren. Rust in vrede broer.”

George Russell, die Anthoine’s teamgenoot was in GP3, kon het trieste nieuws niet geloven. “Ik kan het niet geloven. RIP mijn vriend.”

Dat schreef ook Nyck de Vries.

“Ik kan het niet geloven. Woorden kunnen dit verlies niet beschrijven. RIP Anthoine, mijn vriend.”

 

F1-Planet.com