Home » Actueel » Verslagen reacties op het overlijden van Charlie Whiting

Verslagen reacties op het overlijden van Charlie Whiting

De F1 heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van Charlie Whiting, afgelopen nacht in Melbourne. De Engelsman stond aan de vooravond van zijn 23e seizoen als Racedirecteur van de Formule 1. Hij speelde in die rol een spilfunctie in het functioneren van de Formule 1 en werkte als vertegenwoordiger van de FIA nauw samen met teams, promoters en commerciële rechtenhouders.

Ross Brawn, Managing Director Motorsports:

“Ik heb Charlie mijn hele raceleven gekend. We hebben samen als monteur gewerkt, zijn vrienden geworden en hebben samen zoveel tijd doorgebracht op circuits over de hele wereld. Ik was vol immens verdriet toen ik het tragische nieuws hoorde.”

“Ik ben er kapot van. Het is een groot verlies. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor de hele Formule 1-familie, de FIA en de autosport als geheel.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zei:

“Ik ben diep bedroefd om het vreselijke nieuws te horen dat Charlie Whiting vannacht is overleden. Charlie heeft een sleutelrol gespeeld in deze sport en was gedurende vele jaren de scheidsrechter en de stem van redelijkheid als Racedirecteur.”

“Hij was een man met een enorme integriteit die een moeilijke rol op een evenwichtige wijze vervulde. Hij was een racer in hart en nieren met zijn wortels die teruggaan naar zijn tijd bij Hesketh en de vroege dagen van Brabham. Namens iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing bieden wij onze condoleances aan zijn familie en vrienden.”

“Charlie was een groot man die enorm gemist zal worden door de hele Formule 1-paddock en de bredere autosportgemeenschap.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff:

“Ik was geschokt en bedroefd toen ik het nieuws van Charlie’s overlijden vanochtend hoorde. Hij was een steunpilaar van onze Formule 1-familie – evenwichtig in zijn benadering, subtiel in zijn begrip en altijd handelend met het belang van de Formule 1 als zijn belangrijkste focus.”

“Hij was een fantastische ambassadeur voor onze sport en een ware beschermheer voor haar belangen. We hebben alle het geluk gehad om hem te mogen kennen en zullen zijn lach en humor gaan missen. Namens de gehele Mercedes autosport-familie breng ik onze deelneming over aan zijn familie en vrienden.”

McLaren stelt op haar social media:
“Iedereen bij McLaren is geschokt en diep bedroefd door het nieuws over het overlijden van Charlie Whiting. Charlie zal worden herinnerd als een van de groten van onze sport en als een geweldig collega. Onze diepste sympathieën en gedachten gaan uit naar al zijn naasten.”

Renault schrijft:

“Wij zijn geschokt en verdrietig om te horen van het plotselinge overlijden van Charlie Whiting. Charlie was een van de steunpilaren en leiders van de sport. Zijn drive om spannende, veilige en eerlijke races te realiseren was ongeëvenaard en zijn passie zal enorm worden gemist.”

 

F1-Planet.com