Home » Actueel » Verstappen: “Alle vertrouwen dat we weer een geweldige auto kunnen bouwen”

Verstappen: “Alle vertrouwen dat we weer een geweldige auto kunnen bouwen”

Max Verstappen heeft gezegd dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Red Bull Racing voor 2019 een geweldige auto kan bouwen. Hij heeft veel vertrouwen in zijn team en in Honda, dat vanaf volgend jaar de motor zal leveren.

“Elk jaar ben je grotendeels afhankelijk van je auto, het pakket dat je hebt, en ik ben vol vertrouwen dat ik volgend jaar weer goede resultaten kan behalen”, zegt Verstappen, “Het is afwachten en we zullen zien hoe goed we in het begin zullen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we weer een geweldige auto kunnen bouwen en ik ben erg enthousiast over onze nieuwe samenwerking met Honda.”

“Het ziet er allemaal erg veelbelovend uit, maar we moeten afwachten tot we volgend jaar in Barcelona de baan op gaan. Dus voor mij is op dit moment het belangrijkste dat ik voorbereid en fit ben om in te stappen als de auto klaar is.”

De Nederlander blikte op de valreep van het seizoen 2018 terug op zijn jaar. Daarin kende hij in de eerste seizoenshelft wat moeilijke momenten, maar kon dat omdraaien tot een prima tweede helft waarin hij twee overwinningen behaalde en het seizoen afsloot met vijf podiumfinishes op rij. Verstappen geeft toe dat het een jaar van twee gezichten was.

“Ja, ik denk dat dit seizoen uitdagend van start ging, maar daarna begon het absoluut te lopen en scoorden we echt goede resultaten, dus daar ben ik blij mee”, stelt hij.

Een aantal fouten zoals in de race in Australië, de kwalificatie in Bahrein, de crash met Vettel in China en zijn crash in de derde vrije training in Monaco, zorgden voor een storm aan kritiek waarbij prominenten en media aandrongen op het aanpassen van zijn rijstijl.

“Je moet altijd aan jezelf blijven werken”, zegt Max daarover, “Je kunt jezelf altijd verbeteren en niemand is perfect. Maar je hebt het daarover met mensen die er voor jou toe doen, die echt dicht bij je staan. Dus natuurlijk heb ik het daar veel met mijn vader over gehad, die mij door en door kent. Het gaat er niet om veel te veranderen, alleen op kleine details waar je kunt verbeteren. Dat is wat je altijd probeert te doen en dat is wat we ook dit jaar gedaan hebben.”

“Ik denk in het algemeen dat ervaring in het leven en racen je vooruit helpt.”

Het podium in Spanje leek een nieuwe periode in te luiden, maar de problemen waren toen nog niet helemaal voorbij.

“Spanje was goed, maar daarna hadden we natuurlijk het enigszins teleurstellende raceweekend in Monaco. Maar, ja, in Spanje merkte ik al dat het de goede kant op ging. Zeker na Monaco begonnen we echt te scoren. De eerste zes races waren misschien wat moeilijker dan de rest, maar ik ben eigenlijk blij dat het gebeurd is, want dingen gebeuren altijd met een reden.”

Wat vindt hij de mooiste uitremactie van het jaar?

“Ik denk elke uitremactie waar je van erg ver komt. Maar ik vond de race in Brazilië erg gaaf, omdat ik daar twee Ferrari’s en twee Mercedessen op de baan heb ingehaald. Dat was absoluut genieten”, zegt hij.

“Die race ging over het algemeen veel beter dan verwacht. Het leek alsof anderen veel meer worstelden dan wij, en onze auto was alleen geweldig in de middelste sector met alle bochten. Het was gewoon geweldig om te merken dat je de snelheid had om je door het veld te werken.”

De hoogtepunten in het seizoen?

“Oostenrijk was natuurlijk een geweldige zege, maar die hele race hadden we de juiste snelheid en hebben we het maximale eruit gehaald. Singapore was ook goed. Ik heb de nodige podiums gescoord, zoals in Frankrijk, wat ook een goed resultaat was en we de juiste racesnelheid hadden. Canada was ook een goede race.”

“Die in de VS vergeet ik nog! Ja, vanuit het achterveld starten en dan terugkomen tot het podium, om als tweede te finishen en nog te vechten voor de overwinning. Dat voelde lekker.”

Na 2,5 jaar als teamgenoten neemt Daniel Ricciardo afscheid van Red Bull Racing. Max stelt in hem een prettige teamgenoot te hebben gehad. Of hij ook van hem heeft geleerd?

“Wat ik erg fijn vind is dat Daniel over het algemeen een erg positief persoon is. Hij heeft altijd een glimlach en er hangt een goede sfeer om hem heen. Dat is beter dan een norse teamgenoot, waar je weinig contact mee hebt. Het is misschien geen les, maar het hebben van een goede sfeer in het team is erg belangrijk. Dus dat probeer ik zeker mee te nemen en ook met Pierre op te bouwen.”

Zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly kent Max al heel lang.

“Het was mijn eerste internationale kartseizoen en ik denk voor Pierre het tweede. We raceten het hele jaar tegen elkaar en hadden een paar goede gevechten. Destijds hadden we niet heel veel contact: volgens mij was Pierre zijn Engels niet zo goed en het mijne ook niet. Ik was toen twaalf jaar oud, dus toen was het anders. Gedurende de jaren zijn we met elkaar in contact gebleven. Onze paden kruisten elkaar en hij belandde in het Red Bull programma. Hij is een erg snelle coureur, maar ook een erg aardige kerel en dat is ook belangrijk.”

F1-Planet.com