Home » Actueel » Verstappen: “Alleen als iedereen dezelfde auto heeft, weten we wie de beste is”

Verstappen: “Alleen als iedereen dezelfde auto heeft, weten we wie de beste is”

Max Verstappen stelt dat het onmogelijk is om de beste coureur aan te wijzen in de Formule 1. In een openhartig interview met cabaretier en presentator Wilfried de Jong voor Ziggo Sport zegt Max dat dat alleen mogelijk is als alle coureurs in identieke auto’s zouden rijden, maar daar ziet hij het in de Formule 1 niet van komen.

“Alleen als iedereen dezelfde auto heeft zouden we dat weten. Maar zo is de Formule 1 niet, dus dat gaat niet gebeuren, al zou het voor mij ideaal zijn.”, stelt Verstappen, die zelf wel een beeld heeft van de verhoudingen: “Ik denk dat ik de beste ben, maar dat moet je van jezelf denken, anders kun je beter thuisblijven.”

De Jong vroeg Verstappen naar de hiërarchie op de apenrots waarmee hij de Formule 1 vergeleek. Max stelt dat hij graag de beste is op het circuit, maar niet geïnteresseerd is in een plek in de hiërarchie in het F1-paddock. Gevraagd naar die hiërarchie stelt hij:

“Natuurlijk het bestuur, dan de teams en dan de rijders. Maar uiteindelijk hebben wij als rijders wel veel invloed. Grosjean en Vettel zijn dan de leiders van onze vakbond, maar zoiets zou ik nooit willen. Ik ben niet het type dat voor de klas gaat staan en zegt wat we moeten doen.”

Verstappen stelde dat hij, ook nu hij op eigen benen staat als coureur aan de vooravond van zijn vierde seizoen in de Formule 1, nog altijd een heel sterke band heeft met zijn vader Jos, al zijn er soms ook wel kleine discussies.

“Je hebt wel eens meningsverschillen en dat hadden wij met karten geregeld over bepaalde dingen, maar dat hoort erbij”, zegt Max, “Het ging over het rijden bijvoorbeeld als hij voelde dat het niet 100 procent was, over de afstelling, hoe ik een kart poetste. Negen van de tien keer kwam het ook altijd zo uit. Ik vertrouwde hem ook wel, alleen soms had ik mijn mening erover en hadden we even een discussie, maar uiteindelijk maakte ons dat allebei beter denk ik. We zijn allebei ego’s. Dat zit in ons bloed en heeft ons ook zo ver gebracht. Anders denk ik dat ik nog in een kart zat.”

“Vorig jaar in Maleisië hadden we een paar nieuwe onderdelen op de auto. Dit hebben we op beide auto’s geprobeerd. Daniel Ricciardo vond het niet zo fijn. Het was niet zo makkelijk af te stellen, maar ik ben ermee door blijven gaan. In elke training kwam het niet zo lekker uit. De hele tijd hadden we of in de snelle bochten wat problemen, of in de langzame bochten. We kregen het gewoon niet voor elkaar, maar ik bleef eraan vasthouden omdat ik erin geloofde.”

“Net voor de kwalificatie vroeg mijn vader ‘wat ga je doen?’. Ik wilde het er toch op houden en mijn vader was het er niet mee eens. Ik zei ‘ik ga het toch doen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed moet komen’. Tijdens de kwalificatie kregen we het voor elkaar en hadden we een goede kwalificatie met de derde tijd. Met onze auto daar was dat gewoon goed. Toen ik uitstapte liep ik naar mijn vader toe en zei ik ‘zie je nou wel’. Toen moest hij wel lachen en zei hij ‘toch goed gekozen’. Daar moet je wel op vertrouwen, want het zijn natuurlijk wel cruciale kwalificatieduels die je wil winnen. Dat zijn wel dingen die ik vroeger van kleins af aan heb geleerd. Als je gevoel goed zit en je weet dat je dit en dit kan veranderen, dan moet het goed zijn. Vroeger heb ik met mijn vader zoveel dingen geprobeerd met karten. Dat helpt je dan wel in dat soort momenten.”

Naast vader Jos ontfermt bij zijn team Red Bull Racing Dr. Helmut Marko zich over hem. De Oostenrijker was degene die Verstappen op 17-jarige leeftijd in een F1-auto zette. Max ziet hem als zijn tweede vader.

“Natuurlijk ben ik Helmut Marko dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven. Mijn overwinning in Spanje was dan ook zeker wel heel bijzonder. Het was mijn eerste race voor Red Bull en dan win ik hem ook nog eens direct”.

“Helmut Marko voelt voor mij een beetje als mijn tweede vader en ik denk dat hij het zelf ook zo ziet. We hebben tijdens een raceweekend veel contact. Natuurlijk heb ik mijn vader voor de nodige tips en adviezen, maar ook hij geeft mij veel tips. Bijvoorbeeld hoe je met mensen tijdens zo’n raceweekend om moet gaan, hoe je op de radio moet reageren, dat soort dingen. Hij is ook eerlijk over de zaken die er mis gaan tijdens een race.”

Verstappen moest even op zijn lip bijten toen in het gesprek Michael Schumacher ter sprake kwam. In zijn jeugd gingen de Verstappens regelmatig met de zevenvoudig wereldkampioen en zijn familie op vakantie.

“We hebben een paar vakanties meegemaakt samen toen ik vier of vijf was. Ik kan me bepaalde dingen wel herinneren.  Je bent een klein kind. Ik speelde met zijn zoon Mick, die een jaar of een half jaar jonger is dan ik. Het was allemaal vrij spelenderwijs op dat moment. Dan denk je er niet bij na dat het Schumacher is.”

Het lot van de Duitser grijpt zichtbaar meer aan dan hij toe wil geven.

“Je denkt eraan als mensen er met je over praten, maar je probeert er niet te vaak aan te denken. Voor de familie, die heeft het al zwaar genoeg.”

Gevraagd naar wat hij kan leren van wat de zevenvoudig wereldkampioen tijdens zijn carrière presteerde, hoeft Verstappen niet lang na te denken.

“Hij deed er alles aan om te winnen, al moest hij daar iemand voor van de baan gereden worden. Dat is echt een winnaarsmentaliteit. Dat vind ik prima”, stelt hij.

Het noodlot komt ter sprake als het gaat over Jules Bianchi. Max zegt de Fransman die crashte in het weekend dat hij zelf zijn FP1-debuut maakte in Suzuka niet gekend te hebben, maar hij had daarvoor al eens meegemaakt dat een tegenstander op het circuit overleed.

“Tegenwoordig is de autosport erg veilig”, zegt Max. “Het gebeurt niet vaak meer, maar het komt soms nog wel voor. Onderling met de coureurs hebben we het er nooit over. Voor angst is er sowieso geen plek, aangezien dat je prestaties kan beïnvloeden”, zegt hij.

Er is volgens Max na zoiets maar één optie.

“Je moet door. Ik kan het ook wel makkelijk achter me laten. Ik kijk wel redelijk makkelijk tegen de dood aan. Het gebeurt als het gebeurt. Hopelijk hoef je het niet te plannen. Dat je bijvoorbeeld ziek wordt en het niet meer gaat. Als het niet te dragen is, heeft het geen zin om te leven toch?”

F1-Planet.com