Home » Actueel » Verstappen baalt van verkeer in kwalificatie

Verstappen baalt van verkeer in kwalificatie

Max Verstappen baalde na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van China stierlijk van het verkeer waarin hij in de beslissende fase van Q3 terecht kwam. Het veld ging min of meer tegelijkertijd de baan op en dat zorgde voor een enorme trein van auto’s die verwoed zochten naar vrij baan. Verstappen zat in het achterveld van dat rijtje en moest haast maken om op tijd over startfinish te gaan om zijn ronde te kunnen rijden. Juist op dat moment werd hij voorbij geschoten door Sebastian Vettel en de beide Renaults. Dat betekende dat, als hij opnieuw een gat zou moeten laten vallen, hij niet meer op tijd onder de vlag door zou rijden en hij zou zijn poging moeten staken.

“We bleven allemaal netjes achter elkaar rijden, maar toen kwamen Vettel en beide Renaults ineens voorbij. Ze vern**kten  zo mijn hele aanloop. Het is een ongeschreven regel dat je elkaar volgt, maar goed. De volgende keer zal ik hun run ook vern**ken. Er zat absoluut meer in, maar als je geen tweede run kunt doen, houdt het op.”

“De auto voelde goed aan en qua snelheid zitten we er denk ik gewoon bij.”

“Degenen voor me starten ook op de mediums, dus we moeten afwachten hoe het zal gaan. Of we voor de overwinning kunnen gaan weet ik niet, maar we gaan sowieso proberen om het podium te halen. Het wordt een interessante zondag.”

Verstappen kende tot de bunch-up in Q3 een goede sessie. In Q1 had hij Lewis Hamilton achter zich gelaten voor de vierde tijd in de sessie en ook in Q2 bleef hij in de top-5. Het effect van de kwalificatie-ergernis was beperkt. Hij zag Charles Leclerc langszij komen voor P4, maar het gat naar zijn achtervolgers, aangevoerd door Pierre Gasly bedroeg nog een volle 0,9 seconde, waardoor de vijfde positie niet in gevaar kwam.

Max was over de boordradio behoorlijk uitgesproken toen hij zich realiseerde wat de actie van zijn directe tegenstanders betekende voor zijn ronde.

Zijn engineer Giampiero Lambiase spoorde hem aan om aan te zetten en de vlag te halen, maar toen hij in de laatste bochtencombinatie zat, realiseerde Verstappen zich dat hij seconden tekort kwam.

Lambiase: “Je moet nu opschieten, maatje”.

Verstappen [na de vlag]: “Ah, maat, f**cking hell. Ik ben klaar nu hè?”

Engineer: “Ja, we zijn klaar”

Verstappen: “Wat een stelletje sukkels, echt waar. Iedereen stelt zich achter elkaar op en zij verknallen het gewoon. Je probeert aardig te zijn, maar iedereen verknalt het gewoon.”

F1-Planet.com