Home » Actueel » Verstappen: “Best wel een perfecte ronde”

Verstappen: “Best wel een perfecte ronde”

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie in Hongarije heel blij dat het hem was gelukt om na er zo vaak zo dichtbij te zijn geweest eindelijk pole-position te pakken. De Red Bull Racing-coureur liet in de slotfase van de kwalificatie de beide Mercedessen achter zich en mag op zondag voor het eerst in zijn carrière naar de voorste startpositie. Hij stelde na afloop dat de ronde die hij reed in de slotfase van de kwalificatie “best wel perfect” was.

“De auto voelde meteen heel sterk aan”, zei Verstappen over het begin van de kwalificatie, “Het was natuurlijk geen vol gas rondje [in Q1], want je wilt alles sparen. Als je dan meteen zo eerste staat, dan weet je dat het een goede kwalificatie kan worden. De afgelopen jaren zie je dan natuurlijk dat Mercedes het wel oppakt in de kwalificatie.”

“In Q2 had ik een beetje last van verkeer in mijn outlap, dus mijn banden waren een beetje koud, maar evengoed [was ik] nog tweede.”

Verstappen zette zijn tijd in Q2 op de medium band en zal op die band ook de race starten. Na zijn run op de medium band, reed hij nog een keer naar buiten, maar nu op de soft. De snelle ronde die hij daarop inzette, brak hij af.

“Dat is altijd gewoon even weer het gevoel op die banden krijgen, om je voor te bereiden voor de laatste kwalificatie. Die ronde was al goed geweest.”

“Daarna ga je in Q3 natuurlijk nog net wat meer risico nemen. Mijn laatste rondje was vol op de limiet, en dan [ben je] natuurlijk blij dat je die pole-position kan pakken.”

Op de vraag of het een foutloze ronde was, antwoordt Verstappen:

“Ja, ik moet zeggen, het is wel een van mijn beste kwalificatie geweest. En natuurlijk is dat makkelijk zeggen als je op pole staat, maar gewoon voor mijn gevoel toen ik over de lijn ging had ik ook zoiets van: dit kan ook gewoon bijna niet beter. Er zitten natuurlijk altijd wel wat duizendsten of honderdsten in een bocht, maar het was best wel perfect.”

Het verschil was met 0,018 seconde met Valtteri Bottas uiterst klein.

“Ze zijn gewoon dominant, dus als je er dan net voor kan staan, is het natuurlijk echt top.”

Verstappen erkent dat het resultaat op zondag belangrijker zal zijn, maar ziet ook voordelen in het behalen van zijn eerste pole-position.

“Dan stoppen de mensen met vragen, en dat is altijd fijner natuurlijk. Maar ik heb het zelf ook een paar keer vergooid, een beetje pech gehad een paar keer met de motor in de afgelopen jaren, maar dit was wel heel goed.”

Zijn doel voor zondag?

“Zorgen dat we een goeie start hebben, en dan kan je ‘m van daaruit controleren.”

F1-Planet.com