Home » Actueel » Verstappen: “Blij om op het podium te staan”

Verstappen: “Blij om op het podium te staan”

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Singapore blij met zijn podiumfinish in de race. De Nederlander stond voor het eerst sinds Hongarije weer op het podium. Voorafgaand aan het weekend had hij gehoopt te kunnen strijden om de overwinning. Dat gevecht zat er op zondag niet in, maar hij kon de coureurs vooraan niettemin goed volgen en de beide Mercedessen uiteindelijk, ondanks hoge druk van Lewis Hamilton in de slotfase, voorblijven.

“De hele race ging goed en de snelheid was wel okay”, zei Verstappen na de lange race op zondagavond in Marina Bay, “Ik ben blij om weer op het podium te staan, vooral na gisteren toen we duidelijk snelheid tekort kwamen Het is altijd lastig om hier in te halen, dus om het op strategie te doen is erg positief. We hebben een hoop punten behaald. Er zijn weer veel zaken om te analyseren en om aan te werken, maar evengoed ben ik blij met deze top drie finish.”

Verstappen kon vanaf de start goed meekomen met de coureurs vooraan, al verloor hij een plek aan Sebastian Vettel. De keuze om tegelijk met de Ferrari-coureur naar de pits te duiken, pakte goed uit, want daarmee zouden ze samen een undercut hebben op Lewis Hamilton, die langer door reed op zijn set zachte banden.

“De start was goed genoeg”, blikt hij terug op de race, “In het begin van de race ging iedereen erg langzaam, dus iedereen zat dicht bij elkaar. Daarna kreeg ik wat moeilijkheden met de banden. De banden werden te koud achter doordat we zo langzaam reden, dus gingen we naar binnen. Dat was eigenlijk best een goede beslissing. We konden de undercut op Lewis Hamilton uitvoeren. Vanuit daar ging het erom om de banden te managen. Het was ook een beetje lastig met de herstarts na de safetycars, omdat de banden dan best koud zijn. Normaal gesproken is dat niet ons sterkte punt. Soms hebben wij er wat meer last van, maar deze keer was het gewoon prima.”

De race kende maar liefst drie onderbrekingen achter de safety car, maar het rijden onder de safety car maakt het rijden er niet lichter op, verzekert Verstappen.

“Je moet je banden opwarmen tijdens de safety car. Dat is harder werken dan gewoon mijn rondjes rijden. Het is altijd een zware race, vooral op het einde met Lewis die achter mij aan het pushen was en acht ronden nieuwere banden had. Dat was goed en zorgt ervoor dat je tot het einde voluit gaat. Het is een goede workout.”

F1-Planet.com