Home » Actueel » Verstappen: “De afgelopen paar races zijn wat tegen de verwachtingen in”

Verstappen: “De afgelopen paar races zijn wat tegen de verwachtingen in”

Max Verstappen heeft openlijk toegegeven dat de gehoopte doorontwikkeling van de vorm van Red Bull Racing in de afgelopen weken wat werd gestuit. De 22-jarige Nederlander had van de laatste races duidelijk meer verwacht, maar in plaats van te kunnen strijden om de overwinning, zag hij het gat met Mercedes en Ferrari weer toenemen. Vooral Ferrari werd in de laatste races onverwacht veel sterker dan ze was voor de zomerbreak.

“Ik denk dat het eerste gedeelte van het seizoen beter ging dan verwacht met die twee overwinningen. In de tweede helft van het seizoen zou je verwachten dat we nog beter zouden worden, maar tot nu toe is dat nog niet echt gebeurd. De afgelopen paar races zijn wat tegen de verwachtingen in, maar het begin van het seizoen was wel positief”, zei Verstappen bij een evenement van een sponsor.

“Ik blijf er positief in staan. Natuurlijk hadden we nu wel wat meer verwacht, maar volgend jaar is weer een nieuw jaar en er kunnen dan ook weer nieuwe dingen gebeuren. Iedereen is hard aan de slag om volgend jaar goed te beginnen, dus laten we afwachten.”

“Waar ik zelf blij mee ben is dat we over het algemeen gemaximaliseerd hebben qua punten ten opzichte van het jaar ervoor. Toen heb ik in de eerste zes wedstrijden veel punten laten liggen. Dat was nu een stuk beter.”

De betrouwbaarheid is een positieve noot in 2019. Verstappen viel tot nu toe nog geen enkele keer uit door technische problemen.

“Ik had eigenlijk wel verwacht dat we een keer zouden uitvallen. Dat is natuurlijk niet negatief bedoeld, maar in een eerste jaar met Honda kunnen er natuurlijk dingen fout gaan. Gelukkig is het op dat gebied heel rustig. Dat heeft Honda goed voor elkaar.”

Over de samenwerking met de Japanse fabrikant vanaf het begin van het seizoen blijft Verstappen positief.

“Ze zijn altijd realistisch. Natuurlijk zijn ze blij met de betrouwbaarheid, maar ze willen ook zelf beter, dat zeggen ze zelf ook.”

Verstappen behaalde in Hongarije voor het eerst in zijn carrière pole-position. Een opluchting?

“Niet direct als een opluchting, maar het was wel echt een goed en fijn gevoel”, zegt hij daarover.

Een dilemma: een gridpenalty of een tijdstraf voor een motorwissel?

“Ik heb het liever zoals het nu is. Anders begin je aan een race met een tijdstraf. Ik heb liever dat ik achteraan begin en dan gewoon door het veld heen ga. Dan ben je overal van af en heb je gewoon een race waar je wat van kan maken.”

De F1 Group overweegt grote veranderingen in het format van een raceweekend. Ze wil gaan experimenteren met omgekeerde startopstellingen en kwalificatieraces. Verstappen is er niet enthousiast over.

“We hadden laatst een meeting met de eigenaren van de Formule 1. We hebben veel gesproken over wat wij als coureurs wilden. Er is nog niks beslist, maar wij willen niet dat het een soort van Amerikaans worstelen wordt, waar alles kunstmatig en nep is. Dat willen we niet en dat hebben we duidelijk aangegeven. Ik vind de kwalificatie zoals deze nu is, prima. Ik zou ook niet weten hoe je het anders moet aanpakken.”

Voor 2021 zullen ook de Technische Reglementen rigoureus wijzigen. Verstappen is positief, maar hoopt wel dat de sport mogelijkheden vindt om de auto’s lichter te maken.

“Het ziet er wel goed uit, maar op dit moment zullen de auto’s nog drie seconden langzamer zijn. Het hoeft niet precies net zo hard te gaan, maar drie seconden is best wel veel. Wat ik denk is dat we de auto’s lichter moeten maken, maar dat gaat zo lastig met de hybride-motoren en de accu’s.”

Gevraagd of er meer gelijke kansen moeten komen voor alle teams, stelt Verstappen dat dat de sport niet per se beter zou maken.

“Ja en nee. De Formule 1 ook populair is geworden door de fabrikanten die willen laten zien wat ze kunnen. Het is ook goed voor de ontwikkeling van de straatauto’s. Wat wij leren in de Formule 1 is later op de straatauto’s te zien. Het is ook goede PR als Mercedes Ferrari verslaat in de Formule 1. Uiteindelijk is het voor Red Bull ook marketing. Het mag iets gelijker worden, maar het is niet verstandig om alles gelijk te trekken.”

Red Bull Racing werkt achter de schermen al aan de contouren voor de auto voor 2021. Chief Technical Officer Adrian Newey is diep betrokken bij dat proces.

“Ik denk dat hij nu nog meer betrokken is. Ook wat betreft 2021 is hij erg betrokken, maar alles wordt weer wat meer gelimiteerd qua opties. Dat is niet ideaal, maar ik vind hem ten opzichte van toen ik net bij Red Bull kwam nu zelfs nog meer betrokken.”

 

F1-Planet.com