Home » Actueel » Verstappen: “De auto was heel goed”

Verstappen: “De auto was heel goed”

Max Verstappen was na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië heel blij met zijn pole-position. De Nederlander was in de gehele kwalificatiesessie de snelste geweest en bleef met een 1:07.508 in Q3 Sebastian Vettel en Lewis Hamilton 0,1 seconde voor. Het is de tweede pole-position in zijn carrière.

“De auto was erg goed”, zei Verstappen na afloop. “Gedurende de kwalificatie veranderde de baantemperatuur wat, waarop we moesten inspelen, maar al vanaf Q1 waren we erg snel. Het was erg vermakelijk met zo’n goede auto te rijden en ik ben erg blij met deze pole.”

“Ik probeerde een andere lijn, maar omdat de baan iets warmer was geworden, had ik wat meer overstuur. Ik ging daardoor wat wijd, maar toen ik zag dat we alsnog eerste stonden, wist ik dat het goed ging komen.”

Verstappen was heel blij met de RB15.

“We hebben zeker vandaag nog een goede stap gemaakt met de balans van de auto. Die was in de derde vrije training al redelijk goed, maar er waren nog enkele dingetjes die beter konden. De kwalificatie was vervolgens heel sterk.”

Ook over de snelheid in de lange runs is hij positief.

“Dat moet gezien de snelheid die we nu hebben goed zitten. We moeten gewoon zorgen dat de banden heel blijven”.

Verstappen opende in de kwalificatie in Q1 met een 1:08.242. In Q2 verhoogde hij het tempo met een 1:07.503. Zijn eerste run in Q3 was met een 1:07.623 een tiende boven die tijd door een lichte onbalans in het middengedeelte, maar niettemin zou hij ook met die tijd de snelste zijn na de eerste runs. In zijn tweede run herstelde hij zich en won ruim 0,2 seconde terug in sector 2 om uiteindelijk een 1:07.508 op de klok te brengen.

Teambaas Christian Horner, die op zaterdag zijn 46e verjaardag vierde, sprak van het “perfecte verjaardagscadeau”.

Een pole positie voor Max in São Paulo was het perfecte verjaardagscadeau. Mercedes heeft hier de afgelopen vijf jaar tijdens de kwalificatie de dienst uitgemaakt, dus we hebben het geweldig gedaan.”

“Max was in ieder kwalificatiedeel het snelste en het is ook goed om te zien dat Alex steeds dichterbij komt. Het team heeft deze pole aan zichzelf te danken, ze doen het fantastisch. Ook alle lof voor Honda. Vermogen speelt hier namelijk een grote rol, vooral op deze hoogte.”

“Voor morgen is het belangrijk dat we een goede start hebben, aangezien dit een circuit is waar je kunt inhalen. We moeten goed door de eerste ronde komen, ons focussen en ons uiterste best doen.”

F1-Planet.com