Home » Actueel » Verstappen: “De hele kwalificatie problemen”

Verstappen: “De hele kwalificatie problemen”

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico zichtbaar teleurgesteld met de tweede tijd. De Nederlander zag in de slotfase van de kwalificatie zijn teamgenoot Daniel Ricciardo naar pole-position gaan nadat hij zelf kampte met remproblemen. Hij moest compenseren met de rembalans en kwam daardoor niet tot een verbetering in zijn laatste, beslissende run.

Tot dat moment had Verstappen desondanks alle sessies aangevoerd. Hij was de snelste in FP1, FP2 en FP3 en in Q1 en Q2. Ook in Q3 was hij na de eerste run de snelste en dus leek er iets moois in de maak, maar de problemen die hij had waren te veel gevraagd op het moment dat alle motoren maximaal werden afgesteld en het aankwam op dat ene ultieme rondje.

Verstappen kon zijn teleurstelling na afloop niet verhullen. Bij terugkeer op het rechte stuk reed hij het markeringsbordje voor de coureur op P2 omver en was zichtbaar boos en teleurgesteld.

“De hele kwalificatie verliep belabberd”, zei Verstappen na afloop, “We proberen het hele weekend goed voor elkaar te krijgen, maar ik had weer dezelfde problemen als tijdens de tweede vrije training. De engine braking werkte niet zoals ik zou willen, met blokkerende achterwielen tot gevolg. We hebben er het beste van proberen te maken en ik dacht dat het ondanks die problemen genoeg zou zijn voor pole positie. Het verbaasde me dat ik in het begin van Q3 nog eerste stond. Ik weet niet zeker of we de problemen morgen opgelost hebben, maar anders rijd ik daar wel omheen.”

Toch is er nog niets verloren. De start vanaf de eerste rij biedt uitgelezen kansen, al zal Verstappen wel moeten afrekenen met zijn teamgenoot met gelijk materiaal.

“Ondanks dat ik enorm baal, is het toch goed om nog als tweede te starten. Dat is niet verkeerd. Mercedes valt qua topsnelheid nog wel mee, maar Ferrari gaat enorm hard op het rechte stuk, dus we moeten wel zorgen dat we een goede start hebben. Ik hoop dat ik de race kan winnen.”

F1-Planet.com