Home » Actueel » Verstappen: “De rechte stukken in Melbourne zullen pijnlijk zijn”

Verstappen: “De rechte stukken in Melbourne zullen pijnlijk zijn”

Max Verstappen is realistisch over de mogelijkheden voor de eerste Grand Prix van het seizoen. Het Albert Park circuit is geen baan die Red Bull Racing bij uitstek goed ligt. Het is een circuit waar veel acceleratie nodig is en de Nederlander weet dat hij opnieuw niet over de krachtigste power unit zal beschikken.

“Ik denk dat we met de RB14 goede vooruitgang hebben geboekt”, zegt Verstappen voorafgaand aan het weekend in Melbourne, “Natuurlijk hebben alle teams progressie gemaakt, maar persoonlijk denk ik dat we een vrij sterke auto hebben. We moeten alleen nog even kijken hoe goed het hele pakket samen is. De rechte stukken zullen voor ons nog wel wat pijnlijk zijn. Ik ben zeker positief, maar ook realistisch. Het is dus afwachten en dan zien we het wel.”

Max stelt dat de betrouwbaarheid prioriteit heeft waar het gaat om verbeteringen die Renault voor dit jaar doorvoert aan de power unit.

“Een betere betrouwbaarheid, ik denk dat dat voor ons al een mooie stap vooruit zou zijn”, zegt hij, “Wat betreft de prestaties is het afwachten.”

Verstappen wil nog niet over de wereldtitel spreken, maar wil op voorhand ook niets uitsluiten. Veel hangt samen met de ontwikkelingssnelheid en -effectiviteit van Red Bull Racing.

“In het verleden was de ontwikkeling gedurende het seizoen altijd een van de sterke punten van Red Bull Racing, maar we zullen moeten afwachten of dat dit jaar ook zo is. Ik heb in ieder geval vertrouwen in het team, dat zij een geweldige auto kunnen bouwen en dat ook vast kunnen houden. Maar het gaat om het gehele pakket dat moet kloppen.”

F1-Planet.com