Home » Actueel » Verstappen: “De slechtste vrijdag van het jaar”

Verstappen: “De slechtste vrijdag van het jaar”

Max Verstappen zei na afloop van de vrije trainingen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië dat de dag waarschijnlijk “de slechtste vrijdag van het jaar” was geweest. De Red Bull Racing-coureur had moeite om de juiste afstelling te vinden op het grillige asfaltlint van Silverstone. De coureurs werden ondertussen geplaagd door stevige windvlagen, die op het circuitterrein nagenoeg vrij spel hadden.

Max eindigde FP1 nog als derde, maar toen iedereen echt in een ritme kwam in FP2, kwam hij niet tot een goede ronde en eindigde de sessie als zevende.

“Dit was waarschijnlijk de slechtste vrijdag van het jaar dus we hebben nog wat werk te doen”, zei Verstappen na afloop.

“Door het nieuwe asfalt moeten we nog leren om te gaan met het gripniveau. Het is goed, een beetje hobbelig wat jammer is, maar er is meer grip en dat is altijd goed. Het was nogal winderig vandaag wat het niet gemakkelijk maakt en we hadden geen goede balans in de auto.”

“Ik kon geen goede balans vinden met de auto in FP1 of FP2. Ik was heel veel aan het glijden door de wind en had moeite om grip te vinden aan de achterkant, dus we hebben nog wat werk te doen. Ook al ben ik nog niet helemaal op m’n gemak, stonden we niet zo heel ver van de snelste tijden af en de tijden zitten behoorlijk dicht bij elkaar. Dat is positief.”

“Er is veel meer grip door het nieuwe asfalt en daar zijn alle coureurs blij mee. Over het algemeen is het nieuwe oppervlak een verbetering, maar er zijn ook wat secties die behoorlijk hobbelig zijn, vooral in Turn 6 en Turn 9. Het is niet gemakkelijk hier met de hoge-energie bochten, dus het zal interessant zijn welke keuzes iedereen morgen maakt en in de race. Het is veel belovend dat we nog steeds behoorlijk dicht bij Mercedes en Ferrari staan, dus er is nog steeds potentieel voor het weekend.”

F1-Planet.com