Home » Actueel » Verstappen: “De start van 2020 zal bepalend zijn voor mijn toekomst”

Verstappen: “De start van 2020 zal bepalend zijn voor mijn toekomst”

Max Verstappen heeft gezegd dat de start van zijn seizoen 2020 bepalend zal zijn voor zijn toekomst in de Formule 1. Verstappen hoopt vurig op een jaar waarin hij met zijn team Red Bull Racing de strijd om de wereldtitel aan kan gaan. In zijn vier seizoenen t0t dusver bij het team behaalde hij acht overwinningen, maar ontbrak het hem aan een auto die consequent mee kon strijden om de bovenste podiumpositie.

Bij het FIA Prize Giving gala zei Verstappen dat hij tevreden was met zijn seizoen. Hij noemde 2019 zijn beste en meest constante jaar. Verstappen mocht in Parijs de bokaal voor de derde plaats ophalen en kreeg de FIA Action of the Year op zijn naam.

“Voor mij moest dit het beste jaar tot nu toe zijn”, zei Verstappen, “ik denk dat de ervaring die je door de jaren heen opdoet je absoluut heel veel helpt.”

“Het pakket van dit jaar was in het begin van het jaar wat moeizaam. We konden niet echt om overwinningen strijden. Podiums waren ook behoorlijk moeilijk. Dus het draaide allemaal om zo constant mogelijk zijn.”

“We kunnen alleen maar hopen dat we volgend jaar competitiever kunnen zijn. We weten dat we vanaf het begin competitief moeten zijn en om de titel willen vechten. Dus daar leggen we nu alle inzet in. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we gaan ervoor. We gaan alles proberen wat we kunnen.”

Verstappen zei in zijn hoofd nog niet echt bezig te zijn met zijn toekomst na het komende jaar. Voor 2021 lopen veel contracten af en het silly season lijkt in gang gezet nu er de sterke geruchten zijn over gesprekken van Lewis Hamilton met Ferrari voor 2021.

“Om eerlijk te zijn, denk ik er niet echt veel over na. Ik weet dat er natuurlijk andere mogelijkheden zijn na volgend jaar. Ik heb nog één jaar contract, maar ik denk dat het belangrijker is om te zien wat er begin volgend jaar gebeurt. Van daaruit zullen we zien wat er gebeurt.”

Max zei er veel vertrouwen in te hebben dat Red Bull alles in huis heeft om een wereldkampioenschap te behalen.

“Daar geloof ik in. Dat is waarom ik bij het team ben”, zei hij, “ik denk dat ze in het verleden hebben laten zien dat ze het kunnen. Dus het is niet alleen maar wishful thinking.”

“Het is niet gemakkelijk. Je weet dat de competitie heel sterk is. Maar zoals ik eerder al zei, we gaan volgend jaar alles proberen, want het wordt een belangrijk jaar en daarna zullen we wel zien wat er gebeurt.”

F1-Planet.com