Home » Actueel » Verstappen derde in Austin: “Het maximale eruit gehaald’

Verstappen derde in Austin: “Het maximale eruit gehaald’

Max Verstappen is de Grand Prix van de Verenigde Staten op zondag als derde gefinisht. De Nederlander was de gehele race in de strijd om de podiumfinishes met de beide Mercedessen. Hij zou evenals Valtteri Bottas een twee-stop-strategie uitvoeren. Hij zou het tempo van de Mercedessen niet goed kunnen volgen, maar zou in de slotfase het gat naar de twee Silver Arrows toch nog dichtrijden toen Bottas en Hamilton zich schrap zetten voor de climax van de race, waarbij Bottas op versere banden zijn teamgenoot drie ronden voor de finish voorbij ging op het korte rechte stuk richting Turn 12.

Verstappen kon nog dicht bij Hamilton komen, maar gele vlaggen in Turn 12 als gevolg van het uitvallen van Kevin Magnussen zetten een streep door zijn kansen om de Mercedes nummer 44 in de laatste twee ronden nog voorbij te geraken.

“We hebben er het maximale uitgehaald, maar Mercedes was vandaag net iets sneller”, vertelt Max na afloop van zijn 100e Formule 1-race. “Ik probeerde in de buurt te blijven, voor het geval er iets zou gebeuren. We hadden een erg goede race en ik heb me vermaakt. Ik kon de concurrentie voor me zien rijden en onze snelheid was goed.”

Verstappen bleef niet lang stilstaan bij de gele vlaggen die hem een kans op de tweede plaats ontnamen.

“Er hing een gele vlag aan het einde van het rechte stuk, dus daar kon ik geen DRS gebruiken. Anders hadden we vandaag misschien als tweede kunnen eindigen. Maar desondanks is het fijn om op het podium te staan.”

Na afloop bleek dat er een groot gat in de vloer van de Red Bull zat, die hem veel tijd had gekost. Aanvankelijk werd gedacht dat alleen de lichte schade aan de voorvleugel, opgelopen in de eerste bocht achter Valtteri Bottas, hem parten speelde.

“Ik ontdekte na de race dat ik een groot gat in mijn vloer had. Ik weet niet waar het vandaan kwam, want ik eb niemand geraakt. [De endplate schade] was bij Turn 1 bij de start met Valtteri bij de exit.”

Over het behalen van de zesde wereldtitel door Lewis Hamilton zei Max:

“Dat is erg indrukwekkend. Hij presteert fenomenaal en heeft een goed team achter zich staan. Hopelijk kunnen wij volgend jaar het gevecht met hen aangaan.”

F1-Planet.com