Home » Actueel » Verstappen derde in GP van Spanje!

Verstappen derde in GP van Spanje!

Max Verstappen heeft op zondag in Barcelona zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaald. De Nederlander hield na een solide race Sebastian Vettel achter zich voor de derde plaats achter de beide Mercedes-coureurs.

Verstappen had na de start de vierde plaats geconsolideerd en maakte jacht op Kimi Räikkönen. Hoewel de Ferrari nooit ver weg kon lopen, bleef het gat consequent rond de 1,5 seconde tot Räikkönen in ronde 25 in Turn 16 plotseling vertraagde door een motorprobleem en Verstappen hem voorbij kon steken.

Verstappen kon op zijn zachte banden lang doorrijden en nam kortstondig de leiding over van Lewis Hamilton. Na zijn stop kwam Max achter Vettdl terug op de baan, maar die besloot even later onder de virtual safety car nogmaals verse medium banden te halen.

Verstappen kwam voor de Ferrari over startfinish en zou de druk in de laatste 16 ronden weten te weerstasn om zijn eerste podiumfinish van het jaar bij te schrijven.

Max was vanzelfsprekend na afloop heel blij met zijn podium.

“Ik heb ervan genoten”, zei hij, “Als je als vijfde start en op het podium eindigt, is dit gewoon heel goed. Zoals je weet is het erg lastig om hier in te halen, maar we bleven dicht bij de auto’s voor ons. We hadden natuurlijk geluk met de uitvalbeurt van Kimi, maar we waren ook gewoon sneller. Daarna konden we heel lang doorgaan op de zachte band, wat heel positief was. Toen we eenmaal op de mediums reden, ging het, ondanks dat akkefietje met de voorvleugel, prima. De banden gedroegen zich erg goed, dus dat gaf ons de derde positie vandaag.”

Bijna was het er niet van gekomen. Bij het eindigen van de virtual safety car raakte hij de Williams van Lance Stroll op de achterkant en beschadigde zijn voorvleugel. Hij kwam met de schrik vrij. De auto bleek ook zonder wing endplate snel en goed bestuurbaar.

“Ik wist dat de herstart er bijna aan zou komen. Ineens remde hij af en met de koude banden kon ik hem niet meer ontwijken. Het ziet er niet zo mooi uit, maar het was allemaal in orde. Ik had het meeste last ervan in de snelle bochten, dus toen heb ik op het stuur wat dingen aangepast en toen viel het wel mee. Over het algemeen verlies je daardoor wat downforce, dus het is nooit ideaal.”

Verstappen hoopt dat hij de goede vorm van Barcelona mee kan nemen naar de volgende race in Monaco.

“De auto was erg goed. De updates die we hebben genomen werkten allemaal, dus dat is altijd goed. Je kon zien dat we het hele weekend sterk waren in de laatste sector, dus dat is erg positief voor Monaco.”

 

F1-Planet.com