Home » Actueel » Verstappen derde in Grand Prix van België!

Verstappen derde in Grand Prix van België!

Max Verstappen is op zondag in Spa-Francorchamps als derde gefinisht in de Grand Prix van België. De Nederlander vocht zich na een tumultueuze start en safety car-fase voorbij de beide Force India’s en kon vervolgens zijn derde positie consolideren.

Verstappen kon zijn superzachte banden lang goed houden en kon het zich zo permitteren om te wachten tot de beide Force India’s naar de pits waren geweest om te voorkomen dat hij achter een van hen terug zou keren op de baan. Eenmaal terug op de baan was het voor hem een eenzame race richting de finish met een ruime afstand voor en achter hem.

“Ik ben erg blij om hier op het podium te staan”, zei Max, “Het begin was wat chaotisch. Gelukkig zat ik aan de binnenkant en bleef ik uit de problemen. Daarna kon ik [Romain] Grosjean op het rechte stuk voorbij en even later [Esteban] Ocon. Die inhaalactie deed me denken aan onze Formule 3-tijd. Nadat ik vervolgens [Sergio] Pérez voorbij was, kon ik mijn eigen race rijden.”

De derde plaats was wat Max betreft het maximaal haalbare. Aanklampen bij Sebastian Vettel en Lewis Hamilton zat er niet in.

“De auto voelde goed en werkte prima, maar we zijn op dit circuit helaas wat te langzaam. Daar kunnen we niks aan veranderen. We hebben vandaag het maximale resultaat behaald.”

Verstappen reed zo’n eenzame race dat hij tussendoor bij zijn team informeerde of er nog een kans was op regen gedurende de race.

“Ik had niemand voor of achter me zitten, dus dat zou het nog wat spannender maken. Die is helaas niet meer gevallen, maar het is mooi om hier voor alle Nederlandse fans een podium te pakken.”

Max’ teamgenoot Daniel Ricciardo staakte de strijd na 29 ronden nadat hij bij de start betrokken was geraakt in de melee in het middenveld. De achtervleugel van zijn Red Bull werd getorpedeerd door de buitelende McLaren van Fernando Alonso. Zijn voorvleugel reed hij stuk op de Ferrari van Kimi Räikkönen. Na een bezoek aan de pits vervolgde hij zijn weg op ruim een ronde achterstand, maar kon door de schade geen competitieve tijden rijden en zou de aansluiting met het veld niet meer vinden.

F1-Planet.com