Home » Actueel » Verstappen: “Dit is een goed resultaat voor ons”

Verstappen: “Dit is een goed resultaat voor ons”

Max Verstappen was op zaterdag na de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten tevreden met de derde tijd. De Nederlander had zich als een van de weinige coureurs in de laatste run nog verbeterd en daarbij de Red Bull vóór Charles Leclerc en Lewis Hamilton naar een plek op de tweede startrij gereden. Max was tevreden over het gevoel in de auto en gelooft in de kansen voor zondag.

“Om op deze baan zo competitief te zijn, is een goed resultaat voor ons”, zei een opgetogen Verstappen na afloop op het rechte stuk, “het is tot nu toe een goed weekend. We zaten er uiteindelijk dicht bij en natuurlijk wil je liever die 67 duizendsten in jouw voordeel hebben, maar het is zo.”

“De baan veranderde een beetje in Q3 en dat was niet in mijn voordeel op de een of andere manier. De achterkant brak iets teveel uit. In de eerste sector waar ik het verschil moest maken, lukte dat niet echt. Dat is natuurlijk jammer, maar in de afgelopen twee Grands Prix, verliep de kwalificatie wel heel goed voor ons. Dit laat zien dat de auto goed werkt.”

Het resultaat in de kwalificatie geeft goede hoop voor de mogelijkheden op zondag, stelt hij.

“Normaal gesproken zijn we best goed in de race. Vergeleken met vorig jaar zijn we dit keer stukken beter in de kwalificatie. Dit is hoopvol voor zondag, dus laten we zien wat er gaat gebeuren.”

 

F1-Planet.com