Home » Actueel » Verstappen: “Dit was het maximaal haalbare resultaat”

Verstappen: “Dit was het maximaal haalbare resultaat”

Max Verstappen stapte na de Grand Prix van Monaco met zeer gemengde gevoelens uit zijn Red Bull. De Nederlander kon tevreden zijn over de race die hij had gereden. Vanaf achteraan had hij de auto met de negende plaats aan de finish netjes in de punten geloodst en was ondanks de weg die hij zich naar voren moest banen uit de problemen gebleven. Tegelijkertijd overheerste nog altijd de teleurstelling van de gemiste kans. Na de overwinning van Ricciardo was het heel reëel dat er zonder de crash van zaterdagochtend mogelijk een heel mooi resultaat in het verschiet had gelegen.

Ondanks de beperkte mogelijkheden had hij toch weer een aantal tegenstanders kunnen inhalen en met de snelste ronde in zijn race zijn punt gemaakt dat het aan zijn snelheid in dit weekend niet had gelegen.

“Ik heb plezier gehad en ik denk dat dit het maximaal haalbare resultaat was”, zei Verstappen na afloop. “Na als laatste te zijn gestart, won ik al meteen twee plekken bij de start. Het kwam goed uit en gelukkig reageerden ze niet. Ik kon netjes aanremmen voor de eerste bocht. Ik zag mensen tegen elkaar aanrijden en vleugels vlogen er van af, dus ik hield wat afstand. In ieder geval had ik twee man bij de start, dus dat hielp gewoon.”

“Daarna probeerde ik nog meer auto’s in te halen. Natuurlijk is dat bij sommige coureurs wat makkelijker dan bij anderen, maar toch slaagde ik er in om een paar man voorbij te steken, dus dat is altijd goed. Ik denk dat we ook de juiste strategie hadden om buiten te blijven en de eerste stint zoveel mogelijk te rekken, ook al was de ultrazachte band niet zo’n goede band in Monaco. Ik denk dat de hypersoft een veel constantere band was dan de ultrazachte band. De linker voorband had veel ‘graining’, het rubber was eraf gesleten, en de achterbanden hadden dat ook. Dus met drie wielen was ik enorm aan het glijden.”

Verstappen meldde halverwege de race nog een ander probleem: de versnellingsbak haperde bij het terugschakelen van de derde naar de tweede versnelling.

“Het probleem had ik met terugschakelen waarbij de achterwielen blokkeerden met het schakelen van drie naar twee, wat niet zo heel fijn is op dit circuit”, legt de Nederlander uit. “Ik denk dat dat ook een beetje door de banden kwam, want toen ik nieuwe banden erop had, was dat weg.”

De wissel naar de hypersofts moest zijn race een nieuwe impuls geven, maar zijn opmars werd wat gestuit door een sterk uitgevoerd teamwork door de Renault-coureurs. Hoewel hij Nico Hülkenberg nadat hij zich had ontdaan van Carlos Sainz binnen enkele ronden achterhaalde, zou hij de Duitser in de slotfase niet meer voorbij geraken.

“Na de stop liep het gewoon goed. De snelheid is ook nooit het probleem geweest dit weekend. Als je achteraan start, moet je zorgen dat je het gat zo snel mogelijk dicht, zodat je in ieder geval kans hebt om mensen weer in te halen. Met Sainz kon dat, want hij had enorme problemen met zijn banden. We gaven elkaar net genoeg ruimte en het ging allemaal goed. Aan het einde was er een treintje van de vierde tot de negende positie, dus ik denk dat we niet meer hadden kunnen doen.”

F1-Planet.com