Home » Actueel » Verstappen: “Een goede eerste dag”

Verstappen: “Een goede eerste dag”

Max Verstappen stapte op maandagavond tevreden uit zijn nieuwe Red Bull na een intensieve eerste dag. De Nederlander reed 124 ronden met de RB15. Hij eindigde daarbij met de vierde tijd in 1:19.426 op 1,2 seconde van de snelste tijd van Sebastian Vettel.

Na een voorzichtige start in de eerste uren, voerde Red Bull Racing het aantal ronden tegen het einde van de ochtend verder op en kon Verstappen de snelste tijd van Vettel kort voor het middaguur het dichtst benaderen. In de middag verbeterde hij zich verder en wist hij in een eerste racesimulatie constante 1:21.1’s te laten noteren op de C3 Pirelli-banden. De dag bleef zonder noemenswaardige technische problemen,

Het was daarmee onder ideale baanomstandigheden een meer dan geslaagde dag, aldus Max.

“Ik keek ernaar uit om met de RB15 aan de slag te gaan, omdat het een nieuwe start is met Honda als nieuwe motorleverancier. Alles werkte prima en ik heb veel ronden kunnen rijden, dus daar ben ik blij mee. Dat lukt niet altijd op een eerste dag. ”

“Het zijn echter pas de eerste kilometers, dus veel meer kan ik er nog niet over zeggen”, vertelt Max even nadat de finishvlag gezwaaid is.

“Tot dusverre gaat het goed”, vervolgt hij, “en de auto voelt oké. We blijven eraan werken om ons te verbeteren, net zoals iedereen. We willen de auto en motor nog beter leren begrijpen. We hebben eigenlijk geen problemen gehad en ons programma kunnen afwerken. Het was een goede eerste dag.”

F1-Planet.com