Home » Actueel » Verstappen: “Een lach op m’n gezicht na eerste run met RB15”

Verstappen: “Een lach op m’n gezicht na eerste run met RB15”

Max Verstappen heeft gezegd dat hij een lach op zijn gezicht had na de eerste run met de Red Bull Racing Honda RB15. De Nederlander gaf de nieuwe Red Bull op woensdag voor het eerst de sporen tijdens een filmdag en hij was tevreden met de eerste bevindingen.

“Na mijn eerste run lachte ik”, zei Max, “Ik was heel blij met hoe de auto zich gedroeg – de motor ook, heel positief.”

“Het is een fijne groep mensen om mee te werken.”

“De auto ziet er cool uit. De livery is erg mooi, ondanks dat die alleen vandaag gebruikt is.”

“Ik stond te popelen om in de auto te springen en meteen toen we aan de slag gingen, voelde het goed. We kenden geen problemen, dus daar ben ik blij mee.”

“Natuurlijk was het een filmdag, dus je bent beperkt in hetgeen je kunt doen, maar het is erg belangrijk om zo’n dag als vandaag te hebben voor je aan de officiële testdagen begint. Je krijgt een eerste indruk en kunt checken of er kleine problemen zijn met de auto of de motor. Gelukkig hadden we die niet en het is erg positief dat we deze kans hadden.”

“Nu kunnen we gedegen gaan testen, om meer te leren en om de auto en de motor beter te begrijpen. Tot dusverre, gaat het goed.”

Teambaas Christian Horner was tevreden over de verrichtingen van zijn team op de eerste dag op het circuit met de RB15.

‘Het is altijd geweldig om een nieuwe auto voor het eerst de baan op te zien gaan. De RB15 is onze eerste auto met een Honda power-unit en het ziet er fantastisch uit in deze eenmalige livery hier op Silverstone.”

“Natuurlijk staat deze dag in het teken van filmen, maar het is ook een waardevolle kans om te controleren of alle systemen werken en of de auto fundamenteel in orde is, voordat we volgende week naar Barcelona afreizen, waar het hopelijk wat warmer is!”

“We hebben acht testdagen voor de boeg en het is belangrijk dat we zoveel mogelijk op de baan zijn en daar zoveel mogelijk uithalen, voor het nieuwe seizoen met de eerste race in Melbourne.”

F1-Planet.com