Home » Actueel » Verstappen: “Een positieve start van het weekend”

Verstappen: “Een positieve start van het weekend”

Max Verstappen was na vrijdag tevreden over het begin van zijn weekend in Brazilië nadat hij de tweede vrije training slechts 0p 0,1 seconde van de snelste tijd van Sebastian Vettel eindigde. De Nederlander had de volledig verregende eerste vrije training grotendeels aan zich voorbij laten gaan, maar zou in de middag competitief zijn in een sessie waarin Ferrari, Red Bull en Mercedes zich binnen 0,25 seconde van elkaar bevonden. Hij eindigde de dag als derde.

Verstappen was blij met de balans en is positief over zijn kansen, ook al zijn er na 90 minuten van training op een droge baan nog heel veel dingen te verbeteren.

“Het was een beetje een rommelige dag met het weer en de rondetijden zijn niet echt representatief en de baan- en buitentemperaturen waren behoorlijk anders dan waar het voor morgen en zondag naar uit ziet”, zei Verstappen na afloop, “het is positief dat de auto meteen goed werkte. Er zijn natuurlijk altijd dingen die je kunt verbeteren, maar het was een goede start en we hebben een goede basis voor morgen.”

‘De top-3 teams zitten heel dicht bij elkaar, dus laten we zien hoe iedereen morgen reageert op de baan- en buitentemperaturen. Ik vind het ook niet erg als het de rest van het weekend nat is of droog, want ik denk dat we in alle condities competitief kunnen zijn.”al morgen anders zijn.”

Verstappen koos er bewust voor FP1 aan zich voorbij te laten gaan. Er wordt voor zaterdag en zondag geen regen verwacht en dus had rijden op de natte baan weinig zin. Hij besloot in de slotfase van FP1 toch naar buiten te gaan met een gewaagde keuze voor slicks, maar die bleek te vroeg. Hij spinde in de Senna-S en kon de Red Bull maar net uit de vangrail houden.

In FP2 klaagde hij kort over problemen met het afremmen op de motor, maar de snelheid zat er vanaf het begin goed in en die kon hij in zijn kwalificatierun verder opbouwen tot een 1:09.351 op slechts 0,134 van Sebastian Vettel.

 

F1-Planet.com