Home » Actueel » Verstappen: “Eerste ervaringen met nieuwe auto positief”

Verstappen: “Eerste ervaringen met nieuwe auto positief”

Max Verstappen is optimistisch gestemd over zijn kansen na een eerste, virtuele kennismaking met zijn nieuwe ‘kantoor’ voor het seizoen 2019: de door Honda aangedreven Red Bull RB15.

Verstappen maakte een aantal simulatorruns en stelt dat de eerste indrukken goed zijn.

“De nieuwe auto heb ik nu toe alleen op de simulator gereden, dat voelt positief aan”, zei Verstappen bij een presentatie van zijn collectie voor een kledingmerk, “Maar je weet natuurlijk niet wat andere teams doen. Dat is ook voor mij afwachten. Eigenlijk wel spannend, hoewel dat pas echt komt als ik in de auto zit. Vooraf weet je niet wat je kunt verwachten.”

Red Bull Racing zal na twaalf seizoenen met Renault-motoren voor het eerst uitkomen met Honda power units.

“Het is een nieuw begin met Honda, iedereen is zeer gemotiveerd. We kijken allemaal ontzettend naar uit naar het nieuwe seizoen.”

Verstappen houdt zijn verwachtingen desondanks nog in toom.

Ik denk niet dat we meteen met Ferrari en Mercedes kunnen strijden qua vermogen, maar Honda zet alles op alles om zo snel mogelijk bij te komen.”

“Ik merk dat er in het team veel positieve energie is. Je merkt dat de drive er is om te winnen. Ik denk dat het nu van beide kanten klopt, vanuit het team en motorleverancier.”

Het doel voor 2019 is wat Verstappen betreft kraakhelder.

“We gaan proberen zoveel mogelijk races te winnen. Als dat het geval is kan je uiteindelijk ook voor het kampioenschap gaan. Dat is op dit moment nog lastig in te schatten, maar hopelijk is het positief. We weten nog niet hoe goed de auto en de motor zijn, en hoe goed de concurrentie is. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen en hopelijk is dat genoeg.”

Max zal direct op dag 1 dat de nieuwe Red Bull naar buiten rolt in actie komen. Op Circuit de Catalunya zal hij op 18 februari de tests namens het team aanvangen.

Red Bull Racing presenteert haar nieuwe auto op 13 februari.

F1-Planet.com