Home » Actueel » Verstappen: “Eerste gevoel erg positief”

Verstappen: “Eerste gevoel erg positief”

Max Verstappen heeft op dinsdag zijn eerste kennismaking gehad met de nieuwe Red Bull RB14. Nadat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo de auto in Silverstone en tijdens de eerste testdag in Barcelona door zijn eerste kilometers loodste, was de beurt op dinsdag dan eindelijk aan Verstappen. De Nederlander moest daarvoor evenals zijn collega’s wel de kou trotseren. De temperaturen lagen ook in Barcelona rond het vriespunt.

De teams zouden daardoor in de ochtenduren maar weinig in actie komen. Max zou een aantal installatieronden rijden met een aërorack op de achterkant van de auto. Bij terugkeer in de pits na zijn derde ronde ontdekte het team een klein brandstoflek. Dat zou maken dat hij gedurende de ochtend niet meer in actie zou komen. Om 13.20 uur kon hij zijn weg eindelijk vervolgen. Een run op de medium band met een snelste tijd van 1:26.170 gaf hij halverwege de middag een vervolg met een verbetering tot 1:20.326, de vierde tijd op 0,7 seconde van de snelste tijd van Sebastian Vettel. Ook na een korte sneeuwbui ging Max – op full wets – nog even de baan op. Hij zou gedurende de dag 67 ronden rijden.

“Vanochtend hadden we een brandstoflek, waarna we de hele auto hebben gecontroleerd”, vertelt Verstappen na afloop van de testdag, “Het was toch slecht weer, dus we verloren niet echt baantijd. De baan was nog nat op dat moment. Daarna konden we ons programma afwerken. Het was een positieve dag, dus ik ben tevreden.”

Op de vraag of hij een winnende auto tot zijn beschikking heeft, moet hij het antwoord nog even schuldig blijven.

“Ik kan niet voelen of de auto goed is voor overwinningen. Ik heb nog maar één keer met deze auto gereden en denk dat niemand nog iets heeft laten zien. Je weet wel meteen of de auto goed functioneert of niet. De auto functioneerde goed. We hebben geen problemen en dat is een groot verschil met vorig jaar.”

“Morgen ziet het er wat betreft het weer niet zo heel positief uit. Donderdag stap ik weer in de auto en dan gaan we weer zoveel mogelijk proberen te rijden.”

Lees hier alles over de tweede testdag in Barcelona.

 

F1-Planet.com