Home » Actueel » Verstappen: “Er zat niet meer in dan P5”

Verstappen: “Er zat niet meer in dan P5”

Max Verstappen was er na afloop van de Grand Prix van Canada duidelijk over: er had niet meer ingezeten dan de vijfde plaats aan de finish. De Nederlander startte na zijn pech in de kwalificatie vanaf de negende positie. Hij kon aanvankelijk maar moeilijk naar voren komen, passeerde wel Lando Norris, maar miste op de harde banden waarop hij de race startte vervolgens de grip om Valtteri Bottas serieus te kunnen bedreigen. Verstappen reed op de harde banden lang door: pas in ronde 49 kwam hij naar de pits. Hij haalde medium banden en kon daarop vrij vlot de vijfde positie veroveren na inhaalmanoeuvres op de beide Renault-coureurs, maar daarna werd zijn opmars gestuit. Met een lang rempedaal kon hij het tempo van Bottas niet evenaren en daardoor moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

“Je ziet dat McLaren een goede topsnelheid heeft, omdat ze met iets minder vleugel rijden”, vertelt Max over zijn gevecht met Lando Norris. “Vandaar dat hij me weer terugpakte. Ik wilde geen risico nemen, dus bleef achter hem. Toen hij problemen met zijn banden kreeg, kon ik hem voorbij.”

Bottas kwam hij daarna niet voorbij.

“Die zat ook weer vast achter Hulkenberg. Je kan gewoon niet echt goed inhalen hier. Je kunt moeilijk volgen. Ik probeerde mijn banden goed te houden en toen de concurrentie voor me hun pitstops maakte, kon ik mijn eigen ritme rijden. Dat was niet heel snel ten opzichte van de top.”

“Na mijn pitstop kon ik best gemakkelijk beide Renaults inhalen en heb ik de auto naar huis gereden. Mijn remmen werden wat warm, dus toen moest ik liften voor de bochten en daarmee waren de remmen weer in orde. Helaas zat er dit weekend niet meer in dan de vijfde plek.”

F1-Planet.com