Home » Actueel » Verstappen finisht als derde in de Grand Prix van Spanje

Verstappen finisht als derde in de Grand Prix van Spanje

Max Verstappen is de Grand Prix van Spanje als derde gefinisht. De Nederlander zat na een redelijke start bovenop de actie door de eerste bochtencombinatie, waar Vettel, Bottas en Hamilton zich zij-aan-zij door de knik probeerden te manoeuvreren. Max hield net genoeg afstand om zich niet te laten verrassen door eventuele plotselinge remacties en twijfelde niet toen Vettel, na aan de buitenkant aan het kortste eind te hebben getrokken en zich te hebben verremd, uit positie was. Verstappen ging buitenom bij de Ferrari door de radius van Turn 3 en consolideerde in het vervolg de derde positie.

Vettel kampte na zijn verremming met een flat spot op zijn zachte banden, moest zijn teamgenoot Leclerc er voorbij laten en smeekte zijn team zowat om nieuwe banden. Toen de Duitser naar binnen ging, reageerde Red Bull Racing adequaat en liet ook Verstappen een ronde later stoppen. Het team liet zich geen zand in de ogen strooien door de problematische eerste stint en de marge die Verstappen inmiddels had kunnen opbouwen, wetende dat de Ferrari later in de race altijd een factor zou worden.

Verstappen hield het tempo ook op zijn tweede set zachte banden hoog en won meer terrein toen Ferrari besluiteloos bleef in het onderlinge duel dat onstond tussen Leclerc op harde banden en Vettel op medium banden. De Nederlander bouwde een goede marge op om in de 44e ronde zijn positie te behouden als de beide Ferrari’s aan de pit zouden komen. De crash van Lance Stroll en Lando Norris bracht na 46 ronden de safety car uit en zette een streep door elke opgebouwde marge.

Verstappen moest zich elf ronden lang schrap zetten om zich de Ferrari’s, die nu pal achter hem zaten achter zich te houden. Verstappen maakte zich echter vrijwel direct voldoende los om buiten DRS-bereik te blijven vanaf het moment dat die weer werd ingeschakeld. De druk bleef hoog, maar Verstappen kon het controleren. Hij leek na de herstart zelfs nog heel even jacht te kunnen maken op Bottas, maar dat was te veel gevraagd. De Mercedes schakelde bij en liet de Red Bull geen kans meer om aan te sluiten.

“Het was een goede wedstrijd, een goede start. We kwamen alleen net topsnelheid tekort. Ze gingen natuurlijk met zijn drieën de eerste bocht in, dus ik dacht ik houd me een beetje in, Ik kwam een beetje in het gedrang maar uiteindelijk kwam dat goed uit voor Bocht 3, waardoor ik uiteindelijk van P5 naar P3 ging, dus dat was goed. Uiteindelijk maakt dat wel je wedstrijd, want daarna kun je gewoon je eigen ritme doen. De snelheid was goed.”

“We weten dat als er een Ferrari achter je zit, dat het heel moeilijk verdedigen is, dus ik moest alle power in de motor gebruiken op het rechte stuk. Dat kwam net goed.”

 

F1-Planet.com