Home » Actueel » Verstappen heeft met Honda eindelijk ook een party mode

Verstappen heeft met Honda eindelijk ook een party mode

Max Verstappen zal in 2019 eindelijk ook de beschikking hebben over een party mode voor de kwalificatie. Honda heeft bevestigd dat ze in navolging van Mercedes en Ferrari ook een extreme engine mapping heeft voor de kwalificatie.

Verstappen en Red Bull Racing moesten de laatste jaren op zaterdagmiddag vaak op de lippen bijten als de concurrentie de motor in de beslissende fase opschroefde voor een forse injectie van extra vermogen. Waar de verschillen tot dat moment te overzien leken, werd op de rechte stukken met gemak tienden gewonnen. Vaak restte het team uit Milton Keynes daarna slechts de derde startrij.

De verbeterde vooruitzichten met de nieuwe motorleverancier hebben volgens Red Bull-consultant Dr. Helmut Marko gezorgd voor “echte euforie” en een “gevoel van optimisme” bij het team. Hij denkt dat de vermogensimpuls het team “in de buurt” van Mercedes en Ferrari zal brengen.

“De cijfers maken dat we heel optimistisch zijn, ook als het gaat om de toename in performance”, zei Marko, “voor de eerste keer kunnen we ook vieren dat we een party mode hebben.”

“De Honda-motor ligt al wat voor de Renault-motor. Als je onze GPS-data combineert met de data die door Honda is geleverd, dan zullen we in de buurt komen van Mercedes en Ferrari.”

“Natuurlijk slapen zij ook niet, maar zij zitten al op zo’n hoog niveau day zij niet langer zulke sprongen kunnen maken. Zelfs als we 10 of 15 kW achter liggen, dat was niet anders in ons Renault-tijdperk met de achtcilinder.”

Red Bull Racing houdt er rekening mee dat de betrouwbaarheid van de Honda power unit zal inhouden dat ze het seizoen niet zal kunnen doorkomen met de drie power units per coureur die de reglementen voorschrijven. Dat zal betekenen dat er grid penalty’s zullen volgen. Dr. Marko stelt dat dat geen onoverkomelijk probleem hoeft te zijn.

“We weten dat het met de betrouwbaarheid waarschijnlijk wel wat moeilijker zal worden”, zegt hij, “waarschijnlijk zullen we het seizoen niet kunnen doorkomen met drie motoren. Maar als je de juiste circuits kiest, kun je binnen een paar ronden weer terug vooraan staan. Dat zal het concept zijn, dat we bewust motorpenalty’s accepteren als dat nodig is.”

Marko stelde dat Red Bull door Renault is weggezet als enorme klagers, maar de cijfers van de Franse fabrikant spreken voor zich, stelt hij.

“We zaten vanaf het begin in de B-categorie. We kwamen in de kwalificatie 70 pk tekort. Afhankelijk van het circuit werd dat minder, maar gemiddeld lagen we altijd ten minste 40 pk achter.”

“Onze GPS-data tonen duidelijk hoeveel we verloren op de rechte stukken en hoeveel we winnen in de bochten. Toen de Ferrari power unit op z’n piek zat, was het verschil nog extremer.”

F1-Planet.com