Home » Actueel » Verstappen: “Heel blij met kwalificatie”

Verstappen: “Heel blij met kwalificatie”

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada, zoals hij zou zeggen, heel blij. De Nederlander klom in de beslissende fase van de kwalificatie op naar de derde tijd en liet daarmee Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen en teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich.Met alleen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas voor zich op de startopstelling op zondag betekent het dat er goede kansen liggen voor de race.

Verstappen bouwde de kwalificatie duidelijk op. Hij was steeds als laatste van de top-6 op de baan om te kunnen antwoorden op de tijden van zijn concurrenten. In Q1 liet hij het na een 1:12.008 voor wat het was, maar op de ultrazachte band zette hij in Q2 echt aan en besloot het tweede deel van de kwalificatie sterk als snelste. In de slotfase zouden Mercedes en Ferrari het voordeel van het extra motorvermogen hebben, maar toch zou Verstappen de marge van poleman Vettel beperken tot 0,173 seconde.

Hij kon dan ook écht tevreden zijn. Op de weg terug naar het rechte stuk voor de interviews herinnerde hij er over de boordradio naar zijn team nog maar eens fijntjes aan dat hij, na het débacle in Monaco, “nog prima weet hoe hij moet rijden”.

“Het was een goede kwalificatie”, zei Max na afloop, “Op de rechte stukken verliezen we nog veel tijd, maar als je ziet dat we er zo dicht bij zitten, hebben we het gewoon goed gedaan. Ik ben ook erg tevreden met hoe het weekend tot nu toe verlopen is. De auto werkt het gehele weekend al goed, dus ik ben heel blij. Ik denk dat we het tijdens de race goed kunnen doen.”

Verstappen verwacht op zondag de strijd met Mercedes en Ferrari aan te kunnen gaan.

“Ik denk het wel. We zijn tijdens de race normaal gesproken ook altijd competitief. We starten daarnaast op de zachtere band, wat hier een voordeel is omdat het vrij glad is.”

admin