Home » Actueel » Verstappen: “Het beste dat we konden doen”

Verstappen: “Het beste dat we konden doen”

Max Verstappen zei na de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi dat de derde tijd het maximaal haalbare was geweest. De Nederlander moest in het beslissende deel van de kwalificatie de beide Mercedes-coureurs voor zich dulden.

“Dit was het beste dat we konden doen vandaag”, zei Verstappen, “We weten allemaal dat Mercedes dominant is hier, dus al met al ben ik best blij. Het is goed om op de eerste startrij te staan. Natuurlijk had ik daar het liefste ook gekwalificeerd, maar er zijn nog genoeg kansen morgen.”

“Er zijn altijd circuits op de kalender waar bepaalde auto’s beter werken dan anderen en het gemakkelijker is om een goede setup te vinden. Dit is een Mercedes-circuit en voor ons was het iets lastiger om alles uit de laatste sector te halen.”

“Door Valtteri’s penalty start ik morgen vanaf de eerste rij en dat zal helpen in de race. De start zal belangrijk zijn, want inhalen is hier moeilijk, maar het is een lange race en we zullen zoals altijd voor de overwinning gaan.”

Vanuit onze kant is de race-pace goed, maar we weten dat Mercedes ook erg sterk is in de long-runs. We wachten dus af en zullen zien wat er morgen gebeurt.”

“Mercedes zal snel zijn en het zal niet gemakkelijk zijn, maar als team zullen we het ze zo moeilijk mogelijk maken, ze onder druk zetten en tot het einde met ze vechten.”

Verstappen begon de kwalificatie met een 1:36.390 in zijn enige run in Q1 op zachte banden, uiteindelijk de vierde tijd in het eerste deel van de kwalificatie. In Q2 begon Max op de medium band – de band waarop hij op zondag zal starten. Hij ging als laatste van de top-6 de baan op voor zijn run, maar zette de tweede tijd. In Q3, terug op de zachte band, plaatste hij zich in zijn eerste run voor de beide Ferrari’s en voor Valtteri Bottas met de tweede tijd achter Lewis Hamilton in 1:35.139. In zijn tweede run verbeterde Max zich niet. Bottas deed dat wel en kwam nog langszij, maar de Fin zou hoe dan ook op zondag achteraan moeten starten na motorwissels.

F1-Planet.com