Home » Actueel » Verstappen: “Het is jammer, maar een leuke race gehad”

Verstappen: “Het is jammer, maar een leuke race gehad”

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Monaco gelaten onder het feit dat hij ondanks een sterke race niet naar het podium mocht. De Nederlander zette Lewis Hamilton tientallen ronden achtereen onder druk voor de overwinning, maar reed in de wetenschap dat er aan het einde van de race vijf seconden zouden worden opgeteld bij zijn race na een unsafe release bij zijn pitstop. Red Bull Racing zette vanaf de derde positie alles op alles om Valtteri Bottas voor te blijven bij de pitstops, maar stuurde de Nederlander naar het oordeel van de stewards te zeer in de baan van de Mercedes de baan op.

Verstappen zou vanuit tweede positie het gevecht aangaan met Hamilton, die kwetsbaar was op de medium banden waarnaar hij was gewisseld bij de pitstops. Verstappen drong een aantal keren aan, deed zelfs twee ronden voor het vallen van de vlag een poging bij de havenchicane, maar het mocht niet baten. Hij finishte als tweede en omdat Sebastian Vettel en Valtteri Bottas in zijn kielzog over de finish kwamen, werd hij als vierde geklasseerd.

“Het is jammer van de tijdstraf, maar ik heb vandaag alles gegeven om aan Lewis voorbij te komen”, zei Verstappen na afloop, “Ik wist dat hij op zachtere banden reed en langzamer moest rijden om deze te sparen. Ik begon na onze pitstops dan ook te pushen. Lewis moest hierdoor weer harder gaan rijden, waardoor zijn banden het zwaar kregen. Ik zag dat hij het op bepaalde punten moeilijk had en kon vanaf dat moment ook gaan aanvallen.”

“Het probleem was dat je bij het ingaan van de tunnel niet dicht genoeg achter je voorganger zit om een aanval te kunnen plaatsen, dus ik heb gewoon geprobeerd om de druk erop te houden. Ik zat met mijn voorvleugel zowat tegen de onderkant van zijn vloer aan, maar je kan hier gewoon niet inhalen. Met een paar ronden te gaan probeerde ik het nog, maar we raakten elkaar hierbij heel even.”

Verstappen is ondanks het resultaat tevreden over zijn weekend.

“Het is jammer, want we hadden het de hele race eigenlijk dik verdiend. We waren ook echt snel. Ik heb desondanks een leuke race gehad en als je kijkt naar onze snelheid en prestaties, hebben we het gewoon goed gedaan.”

F1-Planet.com