Home » Actueel » Verstappen: “Het is jammer voor Pierre”

Verstappen: “Het is jammer voor Pierre”

Max Verstappen heeft in een korte reactie gereageerd op het besluit van Red Bull Racing om zijn teamgenoot Pierre Gasly te vervangen door Alexander Albon. Red Bull maakte de geruchtmakende rijderswissel op maandag bekend na een teleurstellende eerste seizoenshelft van Gasly. Hij haalde met een totaal van 63 punten amper een derde van het aantal punten dat Verstappen verzamelde in de eerste twaalf races. Het gat met de Nederlander in rondetijden was in veel gevallen aanzienlijk. In twee van zijn vier laatste races finishte Gasly op een ronde achterstand van zijn teamgenoot. In Duitsland viel hij in de slotfase uit na een late crash met Alexander Albon.

Verstappen stelde het jammer te vinden voor Gasly, maar zei het besluit van het team wel te begrijpen.

„Natuurlijk is het jammer voor Pierre, maar het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie mijn teamgenoot is”, zei hij. „Het gaat erom dat we beter gaan presteren met de andere auto en daardoor meer punten binnenhalen voor het team.”

Gasly zal na de zomerbreak terugkeren bij Scuderia Toro Rosso in het stoeltje dat Albon daar achterlaat. Gasly debuteerde in 2018 bij Toro Rosso voordat hij een jaar later promoveerde naar Red Bull Racing als opvolger van Daniel Ricciardo.

De Fransman heeft nog niet gereageerd op zijn overplaatsing.

F1-Planet.com