Home » Actueel » Verstappen: “Het was een heel goede race”

Verstappen: “Het was een heel goede race”

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Canada uiterst tevreden over zijn race. De Nederlander behaalde in Montreal zijn tweede podiumfinish van het jaar na een solide race op de derde plaats. Hij kon bij de start Valtteri Bottas bedreigen voor de tweede plaats, maar nadat Verstappen aandrong aan de binnenkant van Turn 1, had de Mercedes-coureur het voordeel in Turn 2. Max bond in en zette een race lang de jacht in op de Fin. Hij kwam er in de slotfase nog ijzig dichtbij. Verwarring rond het afvlaggen van de race maakte dat het uiteindelijk niet meer uitmaakte. De derde plaats was een prima afsluiting van een sterk weekend van Verstappen.

“Het was een goede race”, zei Verstappen na afloop, “Je probeert altijd een zo goed mogelijke start te maken. Ik heb het even geprobeerd bij Valtteri, maar dan realiseer je je snel dat het niet lukt, dus dan neem je genoegen met de derde plek.”

“We moesten vervolgens vroeg stoppen omdat de hypersofts snel versleten waren. Als je zo vroeg naar binnen gaat, moet je de eerste rondjes daarna uitkijken dat je de banden niet overhit. Maar toen iedereen op een gegeven moment naar binnen was geweest, zat de snelheid er gewoon goed in. De balans was perfect in de laatste stint. Ik kwam langzaam dichterbij aan Bottas en vooral in de laatste ronden waren we erg competitief. Ik zat slechts een tiende achter Bottas bij de finish.”

“Het was een hele goede race, ik heb ervan genoten.”

F1-Planet.com