Home » Actueel » Verstappen: “Het was niet goed genoeg”

Verstappen: “Het was niet goed genoeg”

Max Verstappen was na de Grand Prix van Singapore hard in zijn oordeel over de vorm van Red Bull Racing in het afgelopen weekend in de metropool van het oosten. Verstappen finishte weliswaar als derde, maar de snelheid om echt mee te doen om de overwinning werd gemist. Red Bull Racing werd evenals concurrent Mercedes verrast door de verbeterde vorm van Ferrari op het hoge downforce circuit.

“Niet goed genoeg”, kwalificeerde Verstappen zijn weekend zonder blikken of blozen, “we kwamen hier om te winnen en dat is duidelijk niet gelukt. Gisteren was denk ik nog slechter dan vandaag, maar ik zou zeggen dat het een kleine wake-up call is.”

“Sinds Oostenrijk is dit misschien wel onze slechtste race geweest als het gaat om performance, waar we verwachtten echt goed te zijn.”

“Je moet altijd naar de omstandigheden kijken”, stelt Verstappen, “We kwamen om te winnen dus dan is de derde plek natuurlijk niet optimaal. Je zag het vrijdag al een beetje aan komen dat we niet echt de volle snelheid hadden. In de kwalificatie kwamen we ook tekort, dus dan weet je dat je in de race niet kunt inhalen. Het is balen natuurlijk en jammer. Maar je kan er niet veel meer van maken.”

“Vóór deze wedstrijd zijn we altijd wel competitief geweest, natuurlijk niet altijd voor de winst, maar dat ligt niet altijd aan de auto. Hier in Singapore kwamen we duidelijk tekort, dus we moeten goed analyseren waar dat aan lag. Er zijn meerdere dingen die we beter kunnen doen. In de setup hebben we denk ik iets verkeerd gedaan. Ik heb daar wel mijn ideeën over en we moeten nu aan de slag om dat beter voor elkaar te hebben in Sochi. Ik heb er natuurlijk wel nog al het vertrouwen dat we in de komende wedstrijden iets moois kunnen laten zien.”

“De lay-out daar is niet geweldig voor ons, maar je kunt duidelijk zien of de auto werkt in de bochten of niet.”

“Ik denk dat hier duidelijk te veel bochten waren waar de auto niet werkte zoals ik wilde. We gaan naar huis en zullen zien wat we beter kunnen doen.”

“De start was redelijk goed”, blikte Verstappen terug op zijn race, “we hebben geen plek verloren in ieder geval. Vervolgens moet je proberen te volgen en uit de vuile lucht te blijven. We hadden de snelheid niet, dus dan kan je niet aanvallen en kun je alleen maar volgen.”

“Ik denk dat ik in de race een beetje kon volgen. Ik was niet in een positie om aan te vallen, maar ik kon ten minste de auto’s om me heen volgen. Ze trokken nooit echt weg. Natuurlijk draaide het in het begin sowieso om banden management, dus ik reed echt heel langzaam.”

“Ik denk dat we op het juiste moment stopten, we hadden de undercut op Lewis. Dat was heel positief en van daaruit moesten we gewoon alert blijven, ook met de safety car herstarts, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan en ik denk dat het, na de problemen die we hadden in de kwalificatie, nog steeds goed is dat we op het podium staan.”

Max koesterde echter geen illusies over de verhoudingen. Op pure snelheid was de Mercedes beter.

“Hij was eigenlijk gewoon sneller”, zegt Max daarover. “Wij zijn met een goede strategie ervoor gekomen, dus dat kwam goed uit. Mijn banden waren aan het eind een beetje op. Lewis had acht ronden nieuwere banden dus dat merk je wel aan het eind van zo’n wedstrijd. Ik had heel weinig tractie. Maar ik was goed aan het verdedigen met mijn batterijen, dus hij had niet echt een kans.”

“Het is best wel een lange wedstrijd, de zwaarste van het seizoen, legt Max uit. “De banden koelen enorm af en je hebt heel weinig grip. Je moet proberen je banden op te warmen, maar dat is eigenlijk zwaarder dan gewoon je rondjes rijden. De auto breekt ook heel makkelijk uit. Je hebt veel vermogen, koude banden en veel wielspin. Je moet goed bij de les zijn. Ook ben je de hele tijd aan het sturen, dus dan voel je dat wel.”

F1-Planet.com