Home » Actueel » Verstappen: “Het zat niet mee”

Verstappen: “Het zat niet mee”

Max Verstappen was na afloop niet gelukkig met het verloop van zijn race in de Grand Prix van Italië. De Nederlander zou de race vanaf de laatste startpositie aanvangen na een motorwissel in het begin van het weekend en hoopte van daaruit snel stappen te kunnen maken, maar na de start onderschatte hij bij het aanremmen de afstand tot zijn voorliggers. Hij schoot wat door en toucheerde de Racing Point van Sergio Pérez licht op de achterkant, maar genoeg om zijn voorvleugel te beschadigen.

Max zou daardoor terug moeten naar de pits en op grote achterstand terugkeren op de baan. Gewisseld naar de zachte banden, zou hij daarna snel terrein goedmaken. Hij passeerde de beide Williams’, Kimi Räikkönen, de beide Haas-coureurs en de Toro Rosso’s om voor zijn pitstop door te stoten naar de tiende positie. Na zijn stop moest hij opnieuw voorbij Pierre Gasly geraken om terug te keren in de punten. Hij zou Lando Norris passeren en een extra positie winnen toen Daniil Kvyat uitviel.

Sergio Pérez was de volgende, maar de Racing Point bleek een harde noot om te kraken. Verstappen finishte uiteindelijk achter de Mexicaan op de achtste plaats.

“Na de start hoopte het veld zich opeens op. Ik stuurde naar links, maar raakte helaas nog net de achterband van Pérez”, zei Verstappen over de start, “Vandaar dat ik in de eerste ronde meteen naar binnen moest komen voor een pitstop.”

“Daarna ging het op zich goed. Ik kon me opwerken door het verkeer, maar kwam vast te zitten achter Pérez. Het was ook ongelukkig dat na mijn pitstop meteen de virtual safety car kwam, daar hebben we twaalf seconden mee verloren, dat is jammer. Het zat ons de hele race niet mee. Maar qua racesnelheid waren we wel goed onderweg.”

“Dit was niet ons beste resultaat, maar als je achteraan start op dit circuit, waar andere teams juist sneller zijn, is het gewoon lastiger. Zeker als je vast komt te zitten achter een auto die enorm hard loopt op het rechte stuk.”

Over de vooruitzichten voor de komende races is Verstappen duidelijk.

“Dan hoop ik weer fatsoenlijk vooraan te kunnen starten, zodat je ook niet in het gedrang komt.”

 

F1-Planet.com