Home » Actueel » Verstappen: “Honda’s progressie stelt ook Red Bull’s betrouwbaarheid meer op de proef”

Verstappen: “Honda’s progressie stelt ook Red Bull’s betrouwbaarheid meer op de proef”

De progressie die Honda in de afgelopen maanden heeft geboekt heeft ook Red Bull’s betrouwbaarheid meer op de proef gesteld dan in het verleden het geval was. Dat heeft Max Verstappen gezegd.

Honda voerde de afgelopen anderhalf jaar een agressief ontwikkelingsprogramma om zowel de prestaties als de betrouwbaarheid van haar power units te verbeteren. Dat resulteerde in opeenvolgende upgrades die steeds merkbare stapjes vooruit brachten. Inmiddels hebben de Japanners een power unit waarmee ze onder de juiste omstandigheden de strijd aan kunnen met concurrenten Mercedes en Ferrari.

Omdat de Japanners zich verbeteren, komt ook voor Red Bull Racing de lat hoger te liggen en worden haar onderdelen meer op de proef gesteld dan eerder het geval was.

“Ja, we hebben mechanische problemen gehad van de auto die we met de power unit van vorig jaar niet hadden [met Renault], maar dat komt ook doordat we de betrouwbaarheid nooit zo tot op de grens hoefden te testen.”

“Honda spendeert zoveel tijd op de testbank en dat betekent dat wij ook de grenzen ontdekken van de onderdelen op de auto. Dat hebben we nog nooit eerder gehad.”

“Je had nooit een idee of je auto sterk genoeg was of niet en je vond dat alleen maar uit als je uitviel, dus de hele voorbereiding voordat je aan een seizoen begint is zoveel beter.”

“De auto en de power unit zijn nu heel betrouwbaar.”

Red Bull Racing en Honda kunnen heel positief terugblikken op de eerste seizoenshelft. Met twee overwinningen op zak en een duidelijke stijgende lijn in de prestaties. De betrouwbaarheid is daarbij uitstekend te noemen. In twaalf races viel er slechts een keer een Red Bull uit door mechanische problemen.

In het Constructeurskampioenschap kwam Red Bull Racing in de afgelopen weken tot op 44 punten van Ferrari. De tweede plaats in het Constructeurskampioenschap komt daarmee duidelijk binnen bereik.

“We lijken de weekends gewoon veel beter uit te voeren en we brengen de resultaten mee terug”, zegt Verstappen, “maar zij [Ferrari] zijn nog steeds heel snel, op een aantal circuits wat sneller dan op andere. Op die met langere rechte stukken lijken ze natuurlijk heel dominant.”

“Het is nog steeds niet heel duidelijk waar we staan: tweede of derde. Een ding is zeker: Mercedes ligt nog steeds voor en dat is waar we ons op moeten richten.”

F1-Planet.com